22.4 C
Sibiu
luni, iulie 4, 2022

Risc foarte mare de avalanșă la Bâlea Lac. Turiștii, sfătuiți să nu schieze în zonă

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Turiștii cazați la Bâlea Lac în această perioadă sunt sfătuiți să fie precauți, din cauza riscului mare de avalanșă, de gradul cinci. Duminică, stratul de zăpadă măsura 1,6 metri.
Căderile de zăpadă din ultimele zile au adus și primele probleme pentru cei care călătoresc la munte. La altitudini de peste 2.000 de metri în munții Făgăraș, zona Bâlea Lac, riscul de avalanșă este foarte mare, echivalent cu un cod roșu meteorologic, potrivit şefului Salvamont Sibiu, Adrian David. 
Turiştii sunt avertizați să nu iasă din cabane şi să nu schieze la Bâlea Lac. Nu este recomandată nici deplasarea mai sus de limita cabanelor de pe versantul nordic. Duminică, stratul de zăpadă depus în această zonă măsura 1,6 metri, potrivit reprezentanților Salvamont. 
„Ninsoarea căzută în ultimele zile a determinat creşterea riscului de avalanşă la gradul cinci din cinci. Acest risc este echivalent cu cod roşu meteorologic. În aceste condiţii, nu recomandăm turiştilor să iasă afară din cabană, să facă deplasări în jurul cabanelor şi exclus să urce mai sus de nivelul cabanelor din munţii Făgăraşului. De asemenea, se înregistrează risc de gradul patru la altitudini mai mici de 1.800 de metri, acest risc implică aceleaşi măsuri de precauţie. Celor care vor să schieze în zona Bâlea, le recomandăm să nu facă acest lucru, să ia legătura cu patrula Salvamont aflată de serviciu la Bâlea Lac şi să respecte recomandările pe care le fac colegii mei. Stratul de zăpadă măsoară în acest moment 163 de centimetri, în ultimele 24 de ore ningând aproximativ 70 de centimetri”, a explicat Adrian David, conform AGERPRES. 
Accesul la Bâlea Lac este posibil doar cu telecabina, în cazul unor condiţii meteo favorabile. Turiştii pot ajunge până la Bâlea Cascadă cu autoturismul, pe Transfăgărăşan, însă transportul până la cabanele de la Bâlea Lac este posibil doar pe cablu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Filippo Fiorelli a câştigat prima etapă a Turului Ciclist al Sibiului

Rutierul italian Filippo Fiorelli (Bardiani CSF Faizane) a câştigat prima etapă a Turului ciclist al Sibiului, desfăşurată duminică pe...
spot_img

Știri pe același subiect