0.2 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Saltelele care creează dependența de confort, de la Saltsib

Cele mai citite

În cea mai mare parte a timpului, grijile de zi cu zi ne răpesc, rând pe rând, momentele de răsfăț și de odihnă de calitate. Iar, în acest context, somnul nu este pur și simplu un moment în care punem în paranteză toate activitățile mentale și fizice, ci el devine mai degrabă o ”a doua stare”, cu propriile activități mentale și fizice complexe și variate.

Un somn de calitate ne ajută să ne refacem și să ne reîncărcăm energiile pentru a face față zilei următoare. Odihna de calitate se referă la un somn profund și odihnitor, care permite organismului să se refacă și să fie pregătit pentru o nouă zi.

Pentru un somn bun însă, un rol decisiv îl are, desigur, salteaua pe care o alegi să te odihnești. Ne petrecem o treime din viață dormind, în decursul a 7 ani de zile acumulându-se peste 20.000 ore de somn. Acesta e, de altfel, și rezultatul unui sondaj al Fundației naționale de Somn din SUA, care arată că 92% dintre oameni sunt convinși de faptul că un somn bun – și calitatea vieții, în general – ține vital de confortul suprafeței de dormit.

Saltelele SaltSib, un produs 100 % sibian

Sibiul are parte de astfel de profesioniști. SaltSib, producător și distribuitor de saltele, funcționează de peste un deceniu în Sibiu, și se bucură de un real impact pe piața de gen, deoarece saltele sale sunt fabricate cu materiale inteligente de înaltă performanță, special proiectate pentru îmbunătățirea somnului din fiecare noapte. Fiabilitatea și determinarea SaltSib îi permit să ofere saltele de excepție, fabricate 100% în România. Din ce în ce mai mulți comercianți, retaileri, administratori de hoteluri și pensiuni, clienți persoane fizice aleg să aibă încredere în saltelele SaltSib. Și aceasta, pentru că cei de la SaltSib își doresc ”un brand românesc sinonim cu experiență și calitatea pentru toți cei care caută soluții fiabile pentru un somn liniștit și odihnitor”. Produsele SaltSib, fabricate în Sibiu cu echipamente de ultimă generație, ajung în țări precum Franța, Austria, Ungaria, UK, dar și pe litoralul românesc, în industria hotelieră din țară sau străinătate. Acestea pot fi achiziționate, cu prețuri de distribuitori, chiar din showroom-ul  fabricii de către oricine le trece pragul.

Ștefan Străjan: ”În primul an am făcut 90.000 km cu mașinuța mea, cu saltele după mine”

Ștefan S

Despre SaltSib, saltele, despre cât e de importantă și ce criterii trebuie să avem în vedere atunci când achiziționăm o saltea am discutat cu Ștefan Străjan, managerul fabricii sibiene de saltele.

Ștefan Străjan activează din 2007 în domeniul confortului. Sunt patru asociați în bussines, el cu 555 % din acțiuni, iar ceilalți cu câte 15% fiecare.

”Povestea a început în 2012, ne spune Ștefan. Lucram atunci în materie primă la producători de spumă poliuretanică și aveam clienți care aveau și producție de tapițerie, în general, și magazine de desfacere proprii. Și am primit o telefon de la un client din Cluj-Napoca: «Ștefan, dă-mi un furnizor bun de saltele!» Și spun «X». «Nu, că nu are calitate.» «Y.» «Nu, că e neserios, nu livrează la timp.» «Z.» «Nu», că nu știu ce. După alte câteva luni bune, altă întrebare, din altă zone a țării. La fel: «Nu știi un furnizor…?» «X, Y, Z.» I-am enumerat pe clienții mei activi pe atunci. La fel, toți cu probleme. Lumea nu căuta un produs ieftin, că era plină, saturată piața, ca și acum. Cumva, volumele în direcția aceea sunt încă. Și după alte câteva luni, aceeași solicitare, din altă zonă a țării. Și m-am întrebat: «Nu e nimeni în stare să scoată un produs ok, la bani ok?» Și atunci am zis să-l fac eu! Acolo a fost startul”.

Vizita la SaltSib

A adunat în jurul său câțiva oameni pentru producție, a achiziționat un spațiu în chirie, a conceput două-trei modele, a externalizat ce nu puteau executa. Au cumpărat câteva compresoare, cât să își poată face treaba și încet-încet a investit în utilaje, apoi în tot ce aveau nevoie: mașini de matlasat, mașini mai performante de cusut, mașină derulată. Au fost printre primii din țară, dacă nu primii care au introdus conceptul de saltea rulată.

Cum a convins clienții să vină către ei?

”Prin multă-multă, foarte multă alergare. Știu că în primul an am făcut 90.000 km cu mașinuța mea, cu saltele după mine. Efectiv, muncă de uzură, de vânzător ambulant. Băteam la fiecare ușă și cumva, cum era cererea neacoperită pe produs de midel price, acolo am și marșat. Nu aveam un produs ieftin, dar nici nu puteam să vând o saltea extraordinar de scumpă, pentru că nu aveam brand în spate. Mergeam însă la potențialii clienți și le spuneam: «Uite, noi avem salteaua aceasta pentru clasa de mijloc, care știu că e căutată. Nu vreți să încercați?» Și așa am început, cu câteva magazine. După aceea am încheiat un parteneriat cu cineva care ne reprezenta pe zona de Horeca și am dezvoltat și foarte bine această zonă. Și acum suntem mai bine cunoscuți pe zona de Horeca, decât pe retail”.

L-am întrebat pe Ștefan care e secretul succesului saltelelor SaltSib și ce îi individualizează în raport cu alți producători?

”Suntem foarte atenți la alegerea materialelor, a materiei prime. De acolo pleacă tot. Tot timpul trebuie să găsești echilibrul acesta, să folosești o materie primă care e sigur că îți oferă confort, că îți oferă rezistență în timp, dar să fii, în același timp, și foarte atent la preț.”

in fabrica saltsib

„Să găsești echilibrul, balanța aceasta. Totodată, o preocupare constantă a noastră ține de schimbarea continuă a modelelor. Avem foarte multe modele. Încercăm să ținem trendul tot timpul cu ce apare nou pe piață, participăm la târguri, facem testări de material, de materii prime… Știm să construim, cunoaștem toate standardele în domeniu”.

În 10 ani, o saltea acumulează kilograme de praf, acariani și alte bacterii

De aproximativ cinci ani echipa Saltsib a început să educe piața, să conștientizeze clienții de ce e important să schimbi o saltea, la ce e important să fii atent când alegi salteaua, ce termen de viață are, la cât timp e recomandată schimbarea unei saltele. ”Pentru că, spune Ștefan, ai o saltea de 15 ani, în perfectă stare, și tu te bucuri că salteaua e bună. Și noi facem saltele care rezistă și 20, poate 30 de ani. Salteaua e bună încă, de ce să o arunc? Pentru că – dau exemplul unei saltele pe arcuri – dacă la început acea saltea avea 20 kg, după 10 ani, dacă o cântărești, va avea vreo 30 kg. Diferența înseamnă praf, acarieni, piele moartă și toate altele de genul acesta. Și noi stăm noapte de noapte, dormim pe acea saltea, inspirăm în plămâni. Iar la bătrânețe sunt riscuri clare să apară boli pulmonare”.

Produsele SaltSib sunt în proporție dominantă fabricate cu materii prime românești. ”Mai aducem din Turcia fetru, tricot, pentru că nu se mai produce în România. Și foarte rar fibră de nucă de cocos, cu latex natural, din Asia, din Slovenia, pentru că e vorba de un produs premiu calitativ pentru copii. Dar în principal, am reușit tot mai mult să luăm material primă numai din țară”.

Ca acoperire de desfacere, saltelele SaltSib sunt prezente cu precădere în București, Cluj, Mureș, Alba, Timiș, Suceava. Însă cele mai multe solicitări vin de la pensiuni, lanțuri hoteliere, de unde au un feed-back foarte pozitiv. Turiștii vin, se cazează, se simt foarte confortabil odihnindu-se pe saltelele produse în Sibiu și la rândul lor solicită informații de la gazde, pentru a-și achiziționa o astfel de saltea.

Ca tipuri de produse, SaltSib s-a remarcat prin cele pe arcuri clasice (7-8 modele), saltelele pe arcuri împachetate individual și cele două modele cu micro-arc, împachetat individual, expuse pe șapte zone de confort, cu aproximativ 500 de arculețe pe metru pătrat (și acestea în cinci modele). Suntem singurii din țară care oferă numărul acesta mare de arculețe, de 500 de arculețe pe metru pătrat. Avem recenzii extraordinar de bune și de pe piața Horeca.

De asemenea, acestora li se adaugă cele pe construcția de spumă, în diferite combinații, conturate pe zone de confort. Nu lipsesc din portofoliu nici saltelele de latex, combinate  cu micro-arc împachetat și, desigur, cele de bebe, fabricate pe fibră de nucă de cocos, lucrate natural cu latex.

Care sunt criteriile după care alegi o saltea?

Ne răspunde tot Ștefan: ”Din 2007 lucrez în domeniul confortului. Atât de mult diferă confortul de la persoană la persoană, încât uneori îmi dă peste cap tot ce cred eu despre opțiunea oamenilor pentru saltele. Și chiar studiez despre materii prime, merg la târguri internaționale. Schimbarea saltelei o recomandăm la 7 ani, 10 ani maxim. Cumva am trasat niște linii mari, dar vine de exemplu o persoană super fit, care zice că doarme bine pe o saltea tare. În mod normal, cu cât ești mai ușor, te simți mai bine pe o saltea mai soft, care să te primească, să te îmbrățișeze, să te facă să simți confortul acela. Pentru că nu exerciți o presiune foarte mare pe salteaua aceea. Noi recomandăm salteaua și în funcție de vârstă, greutate. Cu cât o persoană înaintează în vârstă, preferă să doarmă pe produse mai ferme. Iar alegerea saltelei se face și prin testare. Vii, te așezi pe ea, vezi cum te simți. De aceea, pentru cei care au posibilitatea, recomand să ajungă la showroom. Aici îi oferim maxim trei variante de saltele și, în proporție cam de 90%, i se potrivesc. Fiecare saltea poate fi o saltea bună dacă e construită ca lumea. Fiecare saltea poate fi o saltea bună și corectă, numai trebuie să fii atent la ce cumperi, cum cumperi. Dacă ridici o saltea și are 15 kg și ridici aceeași dimensiune de saltea cu aceeași grosime și are 25 kg, ar cam trebui să te întrebi care e mai bună. Evident că cea mai grea, pentru că bagi mai multă materie primă în ea.

Cum poți achiziționa o saltea produsă în Sibiu?

SaltSib beneficiază de un spațiu generos de producție, birouri și, de ceva vreme, de un showroom dintre cele mai modern. Saltelele SaltSib pot fi achiziționate, la prețuri preferențiale, de aici (showroom-ul e deschis zilnic, de la 07-15). În teritoriu, acestea se comercializează doar în magazine specializate. Și, desigur, de pe site, unde cineva răspunde permanent (în timpul programului) la telefon, cu disponibilitate de a consilia clientul, pentru a face alegerea cea mai bună. Iar termenul de livrare e între 3-4 zile din momentul plasării comenzii.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect