Ultimele zile au adus informații noi despre bombardamente ale Rusiei asupra unui oraș vestic, Lvov sau Liov, în funcție de limba în care se citește. Aparent, loviturile sunt fără sens, dar ele au în spatele lor ținte foarte clare: armamentul trimis de Polonia și alte țări, inclusiv de NATO, în sprijinul Ucrainei. Există informații neconfirmate că acolo ar fi cantonați și militari, atât instructori, cât și combatanți.
NATO și țările membre ale alianței, o bună parte din țările membre UE, trimit permanent ajutoare militare Ucrainei, încă de la începutul războiului. Odată cu plecarea trupelor rusești din nordul țării, din regiunea Kievului, presiunea militară din această parte a țării a scăzut, iar expedierea echipamentelor militare s-a putut face în siguranță. Numai că este o siguranță aparentă, deoarece Rusia răspunde agresiv: informațiile pe care le culege cu ajutorul sateliților, al dronelor de supraveghere și al spionilor locali sunt suficiente pentru a afla că Liov este punctul nodal al intrărilor de armament dinspre Polonia.
Rusia a avertizat încă de la începutul invaziei în Ucraina că orice transport de ajutoare militare va fi considerat o țintă pentru trupele sale și va fi distrus. Bombardamentul Liov-ului a început încă din prima săptămână și a continuat ritmic. În ziua în care președintele american Joe Biden a vizitat Polonia și baza militară aflată la mică distanță de granița cu Ucraina, Rusia a bombardat din nou Liov-ul. În ultima săptămână, atât Rusia, cât și Ucraina au confirmat că bombele au făcut distrugeri importante. Rusia spune că a lovit „un depozit de arme de fabricație străină”, arme ce au fost recent livrate Ucrainei. Primarul orașului Liov precum și alți reprezentanți ai autorităților Ucrainei au anunțat că rachetele rușilor au lovit ținte civile: zona gării, un hotel important din oraș, alte zone aparent civile. Este limpede însă că loviturile atacatorilor ruși au urmărit să distrugă atât depozitele militare, cât și eventuale locuri în care s-ar afla personal militar străin. Dacă despre depozitele militare Rusia își permite să vorbească, despre eventuale ținte umane cetățeni străini nu o poate face și nici Ucraina nu poate recunoaște că s-ar fi aflat acolo. Din păcate, atacurile au făcut din nou victime civile, inclusiv un copil, iar Rusia nu dă semne că va opri aceste bombardamente.
Transporturile de armament și, posibil, de militari occidentali, în Ucraina prin Liov, devin tot mai mult o problemă, deoarece există riscul ca acestea să fie distruse de Rusia înainte ca ele să fie utile ucrainenilor în războiul lor de apărare. Teoretic, NATO și ceilalți care vor să trimită armament are trebui să găsească alte rute și metode de transport, numai că mijloacele de spionaj ale rușilor pară să funcționeze în continuare suficient de bine. În plus, trenurile cu care sunt transportate armament, mai sigure decât avionul, sunt și ele atacate sistematic, după cum s-a văzut. În ceea ce privește avioanele, să nu uităm că sunt doar câteva zile de la distrugerea unui avion militar care transporta armament către Nikolaiev, după cum susțin rușii. Ucraina nu a confirmat, dar nici nu a infirmat atacul, dar confirmă faptul că a devenit extrem de dificil pentru Ucraina să primească ajutoare militare.
În acest moment, conform informațiilor comunicate de autoritățile ucrainene, Rusia a reușit să distrugă aproximativ 30% din infrastructura publică a Ucrainei, valoarea estimată de Ministerul Infrastructurii fiind de peste 100 miliarde de euro.