0.2 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Descoperă magia iernii în Sibiu. Ce putem vizita în județ

Cele mai citite

În sezonul rece, sunteți invitați să explorați minunile iernii din inima Transilvaniei. De la sate tradiționale învăluite în atmosfera sărbătorilor de iarnă până la cetăți pline de istorie, județul Sibiu oferă o paletă bogată de experiențe pentru cei care aleg să-l viziteze.

În județul Sibiu există opțiuni variate de activități de iarnă, de la patinaj pe gheață la trasee montane înzăpezite, care oferă priveliști de neuitat. Tot aici, veți călători prin sate autentice unde tradițiile locale prind viață, iar atmosfera de sărbătoare este resimțită peste tot.

Mai jos, aveți o serie de activități pe care să le faceți iarna, în județul nostru.

Lista începe cu centrul orașului. Trebuie să vizitați Piața Mare, Turnul Sfatului, Palatul Brukenthal, Muzeul ASTRA, dar și alte muzee din oraș: Muzeul “Emil Sigerus”, Muzeul de Istorie “Casa Altemberger”, Muzeul de Etnografie Universală “Franz Binder”, etc.

Pe lângă recomandările tradiționale pentru a explora centrul Sibiului, există diverse activități și în împrejurimile sale.

Castelul de Lut din Valea Zânelor

Castelul de Lut din Valea Zânelor, la 40 de kilometri de Sibiu, așteaptă să fie descoperit. Satul Porumbacu de Sus nu ar trebui străbătut în grabă, pentru că fiecare pas dezvăluie autenticitatea păstrată și îmbogățită cu grijă prin arhitectura specifică. Toată suprafața parcului unde se află castelul și celelalte dotări are 8000 de metri pătrați.

Sursa: https://valeazanelor.ro

Hai la ski!

Munții se află la o distanță foarte scurtă de Sibiu, iar o plimbare de doar 30 de minute cu mașina te poate aduce în stațiunea de schi Păltiniș, una dintre cele mai vechi stațiuni montane din România, înființată în secolul al XIX-lea de către Asociația Turistică Carpatică Transilvană. Pentru pasionații de schi, Păltiniș oferă mai multe pârtii, adaptate atât pentru începători, cât și pentru cei avansați.

https://paltinisarena.ro

Pentru școli sau grădinițe care doresc să ofere o experiență montană memorabilă, Păltiniș Arena are un program special de tabere la prețuri accesibile.

https://scoaladeschi.ro

Târgul de Crăciun din Hosman

Anul acesta, Târgul de Crăciun Hosman vine cu ceva nou: expoziția „Gașca de Crăciun – personaje magice din diferite comunități și tradiții”. De asemenea, aici veți găsi mâncare, băuturi și muzică de Crăciun care vor crea o atmosferă de sărbătoare. Târgul de Crăciun din Hosman se va deschide pe 16 decembrie, la ora 15:00.

http://www.sibiu-turism.ro

Patinoarul din Cisnădie

oportunitatea iubitorilor de patinaj să se bucure de distracție în aer liber. De asemenea, patinoarul din Piața Mare a fost inaugurat în data de 17 noiembrie, odată cu începerea Târgului de Crăciun.

Sursa: http://www.cisnadie.ro/

Facebook Iulius Hoffman

Un alt loc de neratat este Cisnădioara. Biserica Evanghelică din Cisnădioara reprezintă următorul punct de atracție. Se poate ajunge la ea în mai puțin de 5 minute de mers pe jos de la locul de parcare, iar priveliștea este extraordinară. Lăcașul adăpostește cea mai veche orgă cu tuburi funcțională din Transilvania.

Rășinari, o comună bogată în atracții turistice

Comuna Rășinari se situează la 25 de minute de Sibiu și este un loc bogat în atracții turistice. Dacă aveți drum prin această parte a județului, nu ratați următoarele obiective:

  • Biserica ortodoxă cu hramul Cuvioasa Paraschiva (1725-1758): dotată cu picturi murale interioare și exterioare în 1875 de pictori care au pictat și Mânăstirea Curtea de Argeș;
  • Casa Episcopală, construită din lemn în 1710. A fost sediul episcopilor ortodocși ai Transilvaniei. Din 1772 a fost și sediu al protopopiatului. Astăzi este muzeul parohiei ortodoxe.
  • Biserica ortodoxă cu hramul Sfânta Treime (1811): în cimitirul de lângă biserică se găsește mausoleul marelui cărturar și mitropolit Andrei Șaguna (1809-1873);
  • Muzeul Etnografic dispune de o colecție de peste 1500 de obiecte de etnografie și artă populară, ilustrând elemente de cultură și civilizație specifice Mărginimii Sibiului;
  • Cetatea feudală de pământ (sec. XIII – XIV), situată lângă Valea Stezii, între Cristian și Poplaca;
  • Mausoleul mitropolitului Andrei Șaguna (1808 – 1873). Este situat lângă biserica ortodoxă Sfânta Treime și a fost ridicat în 1877;
  • Casa filozofului Emil Cioran;
  • Casa memorială Octavian Goga;
  • Casa natală a naturalistului, medicului, sociologului și etnografului Ilarie Mitrea.
Sursa Travelica
Sursa Travelica

La 40 km de Sibiu se află Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, o oază de liniște.

Temperatura din interiorul Hotelului de Gheață este între -1 și 2 grade Celsius. Cei care doresc să vină la Bâlea Lac pentru a vizita Hotelul de Gheață trebuie să știe că, de la Bâlea Cascadă, singura modalitate de acces disponibilă în sezonul rece este cu ajutorul telecabinei.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect