Sute de locuitori din Valea Viilor, dar și numeroși invitați au participat, în weekend, la ediția 2017 a Festivalului “Marțian Negrea”. Timp de 3 zile, localnicii și invitații au avut parte de vernisaje de expoziții, șezători, concerte simfonice și populare în cadrul unei manifestări care s-a adresat tuturor vârstelor. Prima zi a evenimentului, a început cu simpozionul “Patrimoniu și Tradiții în comuna Valea Viilor” și a continuat cu vernisajul expoziției de grafică, sculptură și pictură, pregătită de artiștii plastici Mircea Ignat și Paul Gâdea la care s-au adăugat lucrări de cusături și broderii ale absolvenților clasei externe a Școlii Populare de Arte și Meserii, coordonați de învățătoarea Eugenia Pârlea și a a grupului de femei din localitate.
Tot în prima zi a evenimentului a avut loc o ședință festivă a Consiliului Local al comunei Valea Viilor, cu ocazia semnării acordului de înfrățire între localitatea Plop, raionul Dondușeni din Republica Moldova și localitatea Valea Viilor. Ziua de sâmbătă a mai cuprins “Șezătoarea din Grui”, la care au participat formațiile artistice locale, oaspeții din Republica Moldova și Ansamblul Folcloric al comunei Alma Dumbrăveni.
Ziua de duminică a debutat cu primirea invitaților la sediul primăriei din Valea Viilor și participarea la slujba religioasă de la Biserica Ortodoxă cu Hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril și a mai cuprins circuitului Ecomuzeului Regional Sibiu. Între orele 13.45 și 14.15 totți invitații au participat la un spectacol hipic în curtea școlii generale din Valea Viilor, iar de la ora 14.15 a început programul artistic al evenimentului în căminul cultural din localitate. Acesta a inclus concerte simfonice, un concert de pian, dansuri germane și recitaluri folclorice susținute de Lorena Filipescu, Luminița Dejan și Robert Târnoveanu.
În ultima zi a festivalului, marți 7 noiembrie, invitații vor participa la Vecernia la Biserica Ortodoxa din Valea Viilor, cu Hramul Hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril.