Asociația ACT Sibiu va desfășura, sâmbătă, 5 septembrie 2020, în comuna Bradu, de la ora 14, ultimul eveniment din cadrul proiectului gastronomic “Produc. Savurez. Mănânc”, ajuns la ediţia a II-a.
Prima parte a ediției din acest an a proiectului gastronomic ,,PRODUC. SAVUREZ. MĂNÂNC” a readus amintiri plăcute pentru zeci de sibieni ce au servit preparatele tradiționale și produsele localnicilor din Bradu. Atmosfera a fost una de poveste: picnicul cu miros îmbietor de ceaun și plăcintele cu mere, prune sau brânză aminteşte de copilărie, atunci când mâncarea bunicilor noastre întrecea preparatele oricărui bucătar celebru.
Povestea continuă, sâmbătă, 5 septembrie 2020, începând cu ora 14 şi până la ora 21, în comuna Bradu (lângă Pensiunea Iza, la intrarea în comuna Bradu pe drumul Sibiu-Brașov), unde va avea loc ultimul eveniment culinar al proiectului.
“Gustul dulce al plăcintelor cu prune, cu mere sau brânză, mirosul îmbietor al ceaunului, preparatele tradiționale din carne, savuroasele produse lactate, legumele proaspăt culese din grădină sau fructele aromate au reușit să reunească la Bradu zeci de sibieni, într-o atmosferă inedită, chiar pe dealul din satul Bradu, acolo unde s-a desfăşurat ediția din acest an a proiectului ,,Produc. Savurez. Mănânc”, organizat de Claudia Buidan, managerul de proiect şi preşedintele Asociației ACT Sibiu și găzduit de Hortensia Mununar, cea care deţine punctul gastronomic din localitate.
Așadar, toate aceste lucruri au convins organizatorii să lanseze o altă invitație sibienilor la cea de a doua parte a ,,Produc. Savurez. Mănânc”, unde și de această dată, toată lumea este așteptată să guste puțin din copilăria de altădată, să își amintească de jocurile de pe deal și de savoarea delicateselor pregătite de iscusitele bucătărese din Bradu, chiar acolo, în locul în care sătenii își desfășoară viața de zi cu zi.
Oaspeții vor fi așteptați cu celebrul ceaun de porc pregătit la Bradu, presărat de condimentele secrete ale gospodinelor de aici, dar și cu faimoasele plăcinte cu mere și prune sau henckles specific zonei. Pentru cei ce vor dori să nu uite toate aceste gusturi, pot lua acasă bucatele prezentate de producătorii locali, precum lactate din lapte de vacă și bivoliță, fructe și legume crescute în grădinile localnicilor, dar și preparate din carne de porc. Acţiunea este cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu, prin CNM Astra Sibiu”, au transmis organizatorii evenimentului.