Pentru cei care doresc să petreacă vacanța de Rusalii în mod autentic, într-un spațiu parcă desprins din basme, comunitatea locală din Alma Vii își așteaptă vizitatorii cu tot ce are mai bun în perioada 15 – 16 iunie 2019, printr-un nou eveniment organizat în cadrul programului Transylvania Live. Cu același prilej va avea loc lansarea proiectului Jazzpar Trio alături de care va concerta mult îndrăgita solistă Luiza Zan.
Oaspeții sunt invitați să ia parte la o nouă experiență culturală în satul săsesc Alma Vii, să descopere tradițiile locale și peisajul natural pitoresc străjuit de o splendidă biserică fortificată, veche de șapte secole. În incinta cetății publicul va fi invitat la o șezătoare autentică și la concertul manouche jazz din după-amiaza zilei de duminică, 16 iunie.
Luiza Zan, una dintre cele mai frumoase voci ale jazz-ului românesc, va concerta alături de Jazzpar Trio din care fac parte: Gáspár Csaba – vioară, vocal, Gáspár Álmos – chitară și Vitályos Lehel – contrabas. Artiștii își propun să revalorifice sound-ul și farmecul anilor ’30 din Parisul lui Django Reinhardt, care s-a lăsat inspirat de jazz-ul american, căruia i-a acordat elemente originale, dând naștere stilului gipsy jazz sau manouche jazz.
Organizatorii au pregătit un pachet cultural care include participarea la eveniment și cazare în Alma Vii sau, la alegere, în Richiș și Biertan, în case tradiționale amenajate pentru a primi oaspeți, în regim de demi-pensiune.
Vizitatorii, de asemenea, pot opta doar pentru participarea la evenimentul de pe 16 iunie din incinta fortificației, care cuprind șezătoarea și concertul susținut de Luiza Zan și Jazzpar Trio.
Transylvania Live este o inițiativă a Fundației Mihai Eminescu Trust împreună cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România care își propune să aducă în Transilvania manifestări culturale și artistice de valoare. În cadrul programului Transylvania Live, cele două organizații cu obiective complementare vor organiza o serie de concerte și spectacole care pun laolaltă patrimoniul și tradițiile locale cu forme contemporane de expresie artistică.
Scopul acestui proiect este de a prezenta publicului locuri speciale, care merită să fie vizitate și de a promova muzica bună, artele contemporane, oferind în același timp oportunități de afirmare și scene inedite tinerilor artiști din România. Aceste evenimente vor contribui la promovarea turismului cultural și la revitalizarea comunităților rurale care le vor găzdui.