fbpx
Acum citesti:
Înalta Curte a admis contestația Alianței 2020 USR+PLUS și a desființat decizia BEC
Intreg articolul 1 minute de lectura

Înalta Curte a admis contestația Alianței 2020 USR+PLUS și a desființat decizia BEC

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația USR și PLUS și a desființat decizia BEC, astfel că Alianța 2020 USR+PLUS este legal constituită și înscrisă în alegerile europarlamentare.

ÎCCJ a judecat rapid contestația USR și PLUS la decizia BEC, care le-a refuzat înscrierea în alegerile europarlamentare, pe motiv că protocolul de constituire nu a fost semnat de președinții care figurează în Registrul Partidelor Politice. Decizia ICCJ este definitivă: “Admite contestația formulată de contestatorii Uniunea Salvați România, Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate și Alianța 2020 USR PLUS. Anulează Decizia nr. 3D/07.03.2019 emisă de Biroul Electoral Central. Admite protocolul de constituire a alianței electorale „Alianța 2020 USR PLUS”. Definitivă. Pronunțată în ședință publică astăzi, 08 martie 2019”.

Reprezentanții celor două partide au declarat, după decizia de joi a Biroului Electoral Central, că a fost vorba despre o decizie politică, care are ca scop împiedicare celor două formațiuni să candideze în alegeri.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.