7.4 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Cine va decide soarta lui Liviu Dragnea: CCR sau Înalta Curte de Casație și Justiție?

Cele mai citite

Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au amânat, pentru ziua de 20 mai, pronunțarea deciziei asupra sesizării depusă de vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, privind un conflict juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Întâmplător sau nu, în aceeași zi, ÎCCJ ar trebui să pronunțe sentința în cazului președintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor fictive.

CCR amână, pentru a treia oară, pronunțarea deciziei privitoare la sesizarea social-democratului Florin Iordache, potrivit căreia, ÎCCJ a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. În replică, președintele ÎCCJ a afirmat că singura țară, stat membru al UE, care are completuri specializate de corupție la nivelul Înaltei Curți, este Austria.
Delegarea atribuțiilor
Într-un interviu acordat Digi 24, fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, susține că „Nu e în regulă să se admită această contestație (n.r. – CCR), ar fi trebuit să o declare inadmisibilă pe procedură, pentru că legea spune clar că poate fi depusă doar de președintele Camerei Deputaților și ea a fost făcută de vicepreședintele Camerei Deputaților”. Însă, sesizarea a fost depusă de Florin Iordache, după ce Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, și-a delegat atribuțiile acestuia.
O decizie CCR l-ar avantaja pe Liviu Dragnea
Prin declarația pe care a făcut-o, ieri, la Suceava, președintele PSD a recunoscut implicit că o decizie a CCR dată înaintea sentinței ÎCCJ l-ar ajuta în situația dată. „Ce efecte ar putea avea pentru mine? Că se reia procesul. Adică se reia toată această perioadă în care am stat până acum. (…). O decizie favorabilă a CCR ar deschide însă Cutia Pandorei. Problema este că dacă CCR va da sentința favorabilă, toate dosarele judecate din 2003 încoace, am auzit că sunt 170, vor fi redeschise și faptele sunt prescrise deja. În cele mai multe dosare, faptele sunt prescrise deja. Dosarele trebuie rejudecate, se constată că răspunderea penală s-a prescris, și gata! Și după aceea vor cere și despăgubiri pentru că au fost încarcerați abuziv, a declarat pe 11 aprilie, pentru Digi 24, Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Apă-canal aniversează 130 de ani de distribuție centralizată

Apă Canal Sibiu celebrează, în aceste zile, 130 de ani de distribuție centralizată a apei, iar cu acest prilej...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect