0.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Cineva își bate joc de banii noștri

Cele mai citite

Am descoperit într-un proiect derulat de Primăria Sibiu un nivel atât de scăzut de profesionalism încât mă întreb cât de gravă este situația dincolo de aparențele unei bune guvernări a orașului. Chiar dacă bunele intenții sunt evidente la nivel macro, să zicem, dezastrul care nu se vede este acolo, în spatele ușilor închise, unde se fac hârtii, se pun ștampile și se construiesc bugete.
Greșelile pe care le-am descoperit în proiectul stadionului, relevate nu de noi, ci de potențialii participanți la licitație, arată nu doar lipsă de profesionalism, ci și o bătaie de joc care pare a fi una în formă continuată, nu o excepție. Dacă într-un proiect de aproape 30 de milioane de euro pot fi întâlnite astfel de greșeli, inacceptabile din punctul meu de vedere, mă întreb ce fel de greșeli sau câte concesii se fac în proiecte de 100.000 de euro sau în cele mai mici de-atât. De altfel, nu este prima eroare pe care o descoperim în proiectele primăriei: lărgirea Căii Cisnădiei s-a făcut și ea cu o eroare importantă. Și mai sunt, vom scrie despre ele ori decâte ori le vom descoperi.
În 2019, mai multe proiecte ale Primăriei Sibiu au reprezentat un eșec, din cauză că nu s-au înscris ofertanți, iar proiectele stagnează. Asta înseamnă timp pierdut pentru oraș, pentru cetățenii care plătesc taxe. Taxele merg și la salariul unor angajați care, după cum vedem, nu-și fac treaba. Au fost mărturii, publicate de colegii noștri din presa locală, care spuneau că proiectele nu sunt făcute corect. Sau nu sunt făcute profesionist. Întotdeauna, cei din primărie au găsit justificări, însă niciodată nu și-au asumat posibilitatea ca ei să greșească. Mai mult de atât, proiecte care au avut finanțare asigurată, au avut ofertanți și au fost gata de execuție, au fost ținute pe loc de aceeași echipă care se ocupă de investiții. Nu îndrăznim să ne gândim că au fost amânate pentru a fi derulate în anul alegerilor, dar am putea să o facem.
În cazul proiectului stadionului nu am cerut absolut nicio opinie primăriei, deși deontologia ne-ar fi obligat să o facem. Explic și de ce. Ori de câte ori am cerut un punct de vedere oficial Primăriei Sibiu într-un subiect delicat, nu am primit răspuns sau am primit un răspuns evaziv, care nu avea legătură cu întrebarea noastră. În acest caz, lucrurile sunt foarte clare și nu lasă niciun loc de intepretare. Orice explicație, însă, e binevenită. Vom publica orice răspuns pe care îl primim de la primărie, dacă îl vom primi vreodată. Până atunci cerem public primarului și celor din fruntea instituției să explice sibienilor cum este posibil ca într-un proiect de o asemenea anvergură să fie posibile astefel de greșeli. Noi vom cere părerea experților și vom încerca să explicăm, la rândul nostru, în zilele următoare, care sunt consecințele unor astfel de erori.
Articolul poate fi citit AICI.
P.S. Între timp, după publicarea acestui articol în ediția tipărită a săptămânalului Sibiu 100%, am primit și dreptul la replică al primăriei, pe care îl puteți citi AICI.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect