-2.1 C
Sibiu
luni, ianuarie 13, 2025

Un Sibiu mai curat…? ”Ordinea, curățenia și economia înmulțesc zilele fericite.”, Petre Ispirescu

Cele mai citite

Este evident că la ora actuală, întreaga masă de oameni care formează colectivitatea unei anumite comunități, tinde ori dorește să tindă spre habitarea într-o anumită regiune, cât mai curată si cât mai puțin poluată și poluantă. Cu toții ne dorim ca orașul nostru in care suntem așezați să întrunească toate elementele unui oraș dezvoltat din punctul de vedere al igienei și al sănătății. Însă din acest moment se ridică o serie de întrebari culminante: Ce trebuie făcut ca orașul meu să fie un oraș mai curat? Cum pot contribui eu la progresul societății spre o astfel de realizare? Există ceva ce stă în sarcina mea ca acest lucru să poată deveni mult mai facil posibil? Poate foarte mulți ar spune că nu e de datoria lor să păstreze curățenia la nivel general, ci această obligație revine persoanelor specializate într-un astfel de domeniu; și anume acelea care efectuează activitățile de salubrizare. Oare chiar așa să se pună problema? Oare totul ar trebui pus în spatele acestor indivizi și ei să fie încărcați in totalitate de această sarcină? 

Unul dintre lucrurile care pe mine m-au marcat, ca și student și care m-au făcut să mă îndrăgostesc de acest oraș a fost și acesta pe care l-am adus în atenție: maniera în care este îngrijit și modul în care se pătrează curățenia in Sibiu de către sibieni. Nu foarte multă lume se poate mândri cu un astfel de oraș curat precum este Sibiul actualmente, însă continuarea existenței unei astfel de realități și îmbunătățirea acesteia trebuie făcută prin participare colectivă și voluntară într-un astfel de proiect ambițios. Această îndatorire nu ar trebui fi privită precum o povară sau precum o sarcină nouă greu realizabilă, ci ar trebui să fie deviza fiecărui cetățean sibian și nu numai, ci și al fiecărui locuitor al acestei minunate țări, numită România. De alegerile și de deciziile noastre actuale va depinde situația pe care noi o vom lăsa posterității. Lumea creată de noi astăzi va fi lumea în care mâine vor trăi copiii noștri. Dacă vom contribui astăzi la crearea unei lumi în care să troneze prospețimea și pudicitatea, cei care ne vor succede vor avea oportunitatea să trăiască într-o societate mult mai plină de sănătate și mult mai puțin îmbolnăvitoare. Se pot observa cu ușurință în lumea actuală care sunt carențele unei lumi mai sănătoase, mai pline de propsețime, mai bine întreținute. Cu toții vrem ca succesorii noștri să ducă o viață mai bună decât a noastră; orice părinte își dorește pentru copilul lui ca acesta să aibă un mod de trai mult mai bun decât al său. La fel și scopul nostru, a celor care coexistăm astăzi în aceeași colectivitate umană este acela de a contribui din plin la o schimbare în bine a comunității, prin crearea unui cadru favorabil de dezvoltare pentru generațiile care vor urma.  

Prin urmare, pentru ca societatea să poată atinge un nivel de dezvoltare mai mare, se cere ca fiecare individ luat la modul personal să depună întreaga diligență de care dispune pentru ca acest lucru să poată fi înfăptuit. Doar împreună vom fi mai puternici, doar impreună vom reuși. Fericirea de mâine atârnă de modul prin care privești astăzi rezolvarea problemei. Contribuie și tu la dezvoltarea comunității din care faci parte. Avem nevoie de tine pentru a face din orașul nostru un oraș mai bogat, mai curat și mai sănătos. 

Material scris de studentul Adinel Iorgoni

Publicitate
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Cutremur cu magnitudinea 3,5 în România, luni seara

Un cutremur cu magnitudinea 3,5 s-a produs luni seara, la ora locală 19:08, în zona seismică Vrancea, județul Buzău,...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect