16.8 C
Sibiu
joi, mai 2, 2024

Senatorii sibieni, îndemnați să susțină revizuirea Constituției

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Cei 3 senatori ce reprezintă județul Sibiu în Parlamentul României au fost vizitați în ultimele zile de membrii Comitetului Județean al Coaliției pentru Familie. Aceștia le-au transmis atât senatorilor PSD, Viorel Arcaș și Nicolae Avram, cât și senatorului PNL, Mircea Cazan, peste 600 de scrisori din tot județul, solicitându-le sprjinul pentru votul din Senatul României în scopul modificării Consituției, cu privire la definirea căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.
Votul senatorilor este esențial pentru ca demersul să continue, iar Referendumul să fie organizat în termen de 30 de zile de la data scrutinului.
„Dincolo de opiniile diverse generate de această inițiativă – absolut firești într-o societate democratică – inițiativa vine ca o firească dorință de a reglementa un aspect juridic ce ține de asumarea valorilor firești și foarte importante pentru marea majoritate a societății noastre.Având în vedere că acest demers nu este îndreptat împotriva nimănui, că nu încalcă nici un drept al vreunui cetățean, având în vedere că dumneavoastră ne faceți cinstea de a reprezenta interesele noastre, ale cetățenilor din această circumscripție electorală, vă invităm să fiți alături de noi, cei care v-am oferit mandatul politic și să susțineți schimbarea constituțională dorită”, se arată în scrisoarea transmisă senatorilor, semnată de peste 600 de sibieni din tot județul.
Inițiativa cetățenească de modificare a Constituției a fost votată în plenul Camerei Deputaților în luna mai, cu 232 voturi „pentru”, fiind nevoie de numai 219 voturi pentru ca aceasta să treacă. Urmează ca și Senatul să se pronunțe asupra proiectului, însă modificarea Constituției va fi posibilă doar prin referendum național.
Proiectul a fost inițiat după ce Coaliția pentru Familie a strâns un număr de 3 milioane de semnături pentru definirea familiei drept căsătoria „dintre un bărbat și o femeie”.
Comitetul județean al Comitetului național de inițiativă cetățenească înființat în această vară la Sibiu își propune să militeze pentru convocarea referendumului și va contribui la organizarea și comunicarea activităților Comitetului Național pentru afirmarea valorilor și principiilor inițiativei cetățenești.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Camelia Constantinescu: ”Am vrut să miroasă casa bunicilor iar a ceară de albine”

Casa ce miroase a ceară de albineCa să ne dăm seama cum arată o lumânare făcută din ceară de...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect