fbpx
Acum citesti:
Mihai Tudose, fost prim-ministru, a demisionat din PSD și se înscrie în Pro România
Intreg articolul 3 minute de lectura

Mihai Tudose, fost prim-ministru, a demisionat din PSD și se înscrie în Pro România

Fostul prim-ministru Mihai Tudose, actual deputat din partea
partidului de guvernământ, a anunțat că și-a dat demisia din PSD și se înscrie
în partidul lui Victor Ponta, Pro România. Tudose a fost schimbat din postul de
premier în urma unor divergențe privind modul în care  unele decizii ale partidului erau aplicate în
procesul de guvernare.

Mihai Tudose, deputat și fost prim-ministru al României în
actuala legislatură a Parlamentului, a anunțat că demisionează din PSD și se
înscrie în Pro România, partid înființat de Victor Ponta. Motivele invocate într-o
scrisoare deschisă trimisă presei se referă la „modul în care sunt conduse
partidul și țara”. Tudose este membru PSD din 1992, din vremea în care se numea
FDSN, și se află la al cincilea mandat în Parlament. În PSD a urcat în carieră
până la funcția de vicepreședinte.

În acest moment, PSD nu mai deține majoritatea necesară votării legilor organice în Camera Deputaților, cei 144 de deputați PSD și cei 19 deputați ALDE însumând 163 de deputați, cu doi mai puțin decât numărul necesar.

Iată scrisoarea lui Mihai Tudose, în care explică gestul
demisiei din PSD:

Acum 27 de ani am intrat în politică din dorința de a face ceva pentru Brăila și pentru România. 27 de ani am fost membru PSD și nu am precupețit niciun efort pentru a face bine oamenilor, pentru a onora încrederea celor ce m-au votat.

Chiar și în cele mai grele momente prin care a trecut PSD am avut speranța că lucrurile se vor îndrepta. Astăzi, această speranță a dispărut după ce în ultimul an am constatat cu tristețe că o parte din actuala echipă de conducere a partidului a înlocuit agenda publică cu agende personale, că orice încercare de dialog și dezbatere internă a problemelor reale ale României nu este luată în seamă. Că orice încercare de democratizare a deciziilor politice este sortită eșecului. Cred cu tărie că prioritățile, dezbaterile interne trebuiau să fie despre spitale și sistemul de sănătate, școli și educație, infrastructură și reformă administrativă. Despre parcursul european al României. Despre parteneriatele strategice. Și da, și despre justiție. Dar despre o justiție corectă și pentru oameni. Nu doar pentru ,,unii oameni” …

Am avut în ultimele luni foarte multe întâlniri atât cu membri de partid, dar și cu oameni neimplicați politic, concluzia fiind aproape unanimă: nu se mai poate! Această atitudine a oamenilor m-a condus la una dintre cele mai grele decizii: demisia din PSD ca ultim gest de delimitare față de acest mod de a conduce partidul și țara. Dacă gestul meu va fi înțeles și va duce la îmbunătățirea lucrurilor în PSD m-aș bucura sincer…

Rămân în continuare în politică, adeptul valorilor democratice de stânga, devotat Brăilei și României. Mă voi alătura unei echipe cu care împărtășesc aceleași valori, echipei PRO România și voi rămâne omul, brăileanul și românul pe care îl știți.

Cu respect, Mihai Tudose”

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.