fbpx
Acum citesti:
PSD a obținut anularea decretului semnat de Iohannis de prelungire a mandatului șefului Statului Major al Armatei
Intreg articolul 2 minute de lectura

PSD a obținut anularea decretului semnat de Iohannis de prelungire a mandatului șefului Statului Major al Armatei

PSD a reușit să obțină suspendarea decretului lui Klaus Iohannis prin care îi prelungea mandatul generalului Nicolae Ciucă. Curtea de Apel București a admis cererea ministrului Apărării și a decis suspendarea actului, cu efect imediat. Suspendarea are efect până la pronunțarea pe fond a instanței.

Armata Română a rămas fără șef, după ce Curtea de Apel a admis cererea ministrului Apărării de suspendare a decretului prezidențial prin care Iohannis prelungea mandatului generalului Nicolae Ciucă în funcția de șef al Statului Major al Apărării. Mandatul generalului Ciucă s-a încheiat la sfârșitul anului trecut, iar PSD a făcut o nouă propunere, însă aceasta a fost respinsă de Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Imediat, Klaus Iohannis a semnat un decret prin care era prelungit mandatul lui Ciucă, însă PSD nu a fost de acord cu acest lucru.

Consecința imediată a deciziei Curții de Apel este că Armata Română rămâne fără șef, chiar în momentul în care secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se află într-o vizită în România.

Chiar dacă nu este definitivă, decizia instanței este executorie.

„Respinge cererea de repunere pe rol ca nefondată. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare, excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantului şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Administraţia Prezidenţială ca nefondate. Ia act de renunţarea reclamantului la judecata capătului de cerere privind anularea Decretului nr. 1131/2018. Admite cererea în parte. Dispune suspendarea executării Decretului nr. 1131/2018 până la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. În cazul declarării, cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în decizia magistraților Curții de Apel București.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.