9.1 C
Sibiu
joi, aprilie 25, 2024

PNL Sibiu vrea să-și mute sediul organizației pe Strada Gladiolelor nr. 15

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Mâine, în cadrul ședinței Consiliului Local, Primăria Sibiu va supune spre aprobare hotărârea privitoare la mutarea sediului PNL, în strada Gladiolelor nr. 15.  Organizația liberală va primi spațiul fără licitație publică, în baza unui raport întocmit de Direcția Patriminou și Cadastru din cadrul Primăriei Sibiu.
La începutul acestui an, deputatul Constantin Șovăială, secretarul general al organizației, a solicitat Primăriei Sibiu atribuirea spre folosință pentru utilizarea ca sediu de partid a spațiului liber în suprafață de 233,86 m pătrați în Sibiu strada Gladiolelor nr. 15, bloc 2.

Perioada contractului de închiriere este de 5 ani
Direcția de Patrimoniu și Cadastru „propune aprobarea închirierii fără licitație publică pe o perioadă de 5 ani în favoarea Organizației Partidului Național Liberal Sibiu a spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință proprietatea statului român situat în Sibiu strada gladiolelor numărul 15 bloc 2 în suprafață de 233,86 mp precum și a terenului aferent acestuia cu destinația de sediu de partid”, se arată în Hotărârea ce va fi înaintă către Consiliul Local spre aprobare. Contractul de închiriere va fi încheiat între PNL Sibiu și S.C. URBANA S.A. Sibiu. Surse din PNL Sibiu susțin că mutarea nu se va face imediat după posibila aprobarea a hotărârii de închiriere a pațiului. Acesta necesită ample amenajări necesare desfășurării activității unui partid politic.
Spațiul este încă destinat activităților comerciale
Pe site-ul Urbana spațiul de pe strada Gladiolelor nr.15, bl.2 este dat spre închiriere prin lictație publică, în condițiile în care, potrivit legii, el poate fi dat fi dat Organizației PNL Sibiu fără licitație. Directorul URBANA, Ovidiu Mircea, a explicat pentru Sibiu100% că „ Până atunci (n.r. – până la aprobarea de către Consiliul Local a închirierii spațiului Organizației PNL Sibiu), conform contractului nostru de delegare spațiul este dat spre închiriere, prin licitație publică, pentru activități comerciale”. Aceeași sursă spune că „prețul chiriei va fi stabilit conform Legii 334/2006, chirie practicată pentru toate formațiunile politice”.

Legea 334/2006
Articolul 26.

Publicitate
  • (1) Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot asigura spaţii pentru sediile centrale şi locale ale partidelor politice, precum şi terenurile aferente, la cererea motivată a acestora.
  • (2) Partidele politice pot primi cel mult câte un sediu pe unitate administrativ teritorială.
  • (3) Închirierea de către autorităţile locale a spaţiilor destinate sediilor partidelor politice urmează regimul juridic prevăzut pentru închirierea spaţiilor cu destinaţie de locuinţă.

Cu alte cuvinte, chiria pentru spațiile închiriate de formațiunile politice are un preț special, însă costurile utilităților, apă, deșeuri, energie termică, electrică etc, va fi încadrat la fel ca pentru spațiile destinate locuințelor.
Prețul chiriei pentru formațiunile politice – HG 310/2007
Articolul 1
(1) Începând cu luna martie 2007, tariful de bază lunar al chiriei (lei/mp) practicat pentru spaţiile cu destinaţia de locuinţe aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale ale acestuia, precum şi pentru locuinţele de serviciu, locuinţele de intervenţie şi căminele pentru salariaţi ale societăţilor comerciale, companiilor naţionale, societăţilor naţionale şi regiilor autonome este prevăzut în tabelul de mai jos:

 Categoria suprafeţelorTariful de bază (lei/m2)
 Suprafaţa locuibilă0,84
 Suprafaţa antreului, tindei, verandei, culoarului, bucătăriei, chicinetei, oficiului, debaralei, cămării, camerei de baie, WC0,34
 Suprafaţa teraselor, pivniţelor, boxelor, logiilor, spălătoriilor, uscătoriilor0,19
 Suprafaţa garajelor1,27
 Suprafaţa dotărilor speciale: piscină, saună, seră, cramă şi altele asemenea1,27
 Suprafaţa anexelor gospodăreşti aferente locuinţelor din mediul rural0,02

(2) Tariful de bază lunar al chiriei (lei/mp) se actualizează în funcţie de rata anuală a inflaţiei prin hotărâre a Guvernului, până la data de 31 ianuarie inclusiv a fiecărui an.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Încep înscrierile pentru școlile de poliție

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu organizează recrutarea candidaţilor pentru admiterea în cadrul unităţilor de învăţământ postliceal din cadrul Ministerului...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect