Connect with us

Politica

PSD Mediaș și-a ales candidatul pentru Primăria Mediaș

Daniel Dăbăcan

Publicat

pe

alegeri PSD Medias 2
Bannet continental 29 aprilie

alegeri PSD Medias 1Organizația locală a Partidului Social Democrat a stabilit candidatul unic pentru alegerile din vara anului 2016, în ceea ce privește fotoliul de primar al municipiului Mediaș. Duminică, 11 octombrie 2015, toate filialele PSD din țară au organizat alegeri pentru funcția de președinte al partidului, în persoana lui Liviu Dragnea, singurul candidat înscris în cursa pentru cea mai înaltă funcție din PSD.

Organizația din Mediaș a profitat de acest scrutin pentru a face o selecție, în sensul de a alege candidatul pentru funcția de primar al orașului, în 2016. Astfel, fiecare membru de partid care a venit în intervalul orar 08:00-20:00, să voteze pentru funcția de președinte al PSD la nivel național, a avut încă o urnă, în care și-a putut exprima dorința asupra unui candidat, din cei trei înscriși pe buletinele de vot în cursa internă: Anca Manta, Mihai Macaveiu și Miron Neagu.

În urma numărării voturilor, Mihai Macaveiu s-a clasat pe primul loc în preferințele membrilor PSD Mediaș (71 % din voturi). Macaveiu are 35 de ani și este inginer constructor. A urmat pe locul II consilierul local Anca Manta (22 % din voturi) și în final locul III, ocupat de fostul consilier Miron Neagu (5 % din voturi).

“Am profitat ca și organizație locală de aceste alegeri, să facem o primă selecție a candidaților pentru primărie. Vedem alte partide care lucrează prin sondaje în oraș, dar cred că trebuie să lucrăm și să ne lămurim în interiorul organizației pe cine vrem să promovăm la această funcție de primar, pe urmă să intre în sonadaje. Ne-am orientat la niște oameni, la care prima condiție a fost să fie un om al orașului, nu să fie o persoană care neaparat dorește să fie primar, fără să facă nimic. Am ales oameni dornici și capabili să facă un altfel de Mediaș, doi dintre cei trei sunt oameni tineri și cu experinență în același timp. Unul este inginer în construcții, foarte bun, pregătit. Avem iarăși o femeie, Anca Manta, este și consilier, are experiență și în administrația locală, iar în final, îl avem și pe domnul Neagu, pe care toată lumea în cunoaște, a mai fost consilier. Toți trei sunt pe buletine, oamenii când vin să voteze președintele de partid, avem încă o urnă, unde cei care sunt membri de partid pot să-și exprime dorința asupra unui candidat”, a explicat senatorul PSD, Viorel Arcaș.

Vom reveni cu declarația candidatului PSD pentru Primăria Mediaș, Mihai Macaveiu.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *