Alexandru Rafila vrea să-i ia puterea de decizie lui Raed Arafat: „Nu putem să lucrăm ca o anexă”

banner
banner
banner
banner

Ministrul desemnat al sănătății, Alexandru Rafila, vrea să ia de la Comitetul Național pentru Situații de Urgență și de la Raed Arafat deciziile privind pandemia de Covid-19. El spune că „politica de sănătate o face Ministerul Sănătății”.

Medicul Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru portofoliul de ministru al sănătății, a declarat la audierile din Parlamentul României care preced votul pentru învestirea noului guvern că va avea o discuție la nivelul guvernului, ca să nu mai fie coordonate în CNSU toate activitățile referitoare la măsurile împotrvia pandemiei. Întrebat dacă va cerea demiterea lui Raed Arafat, Rafila a spus: ”DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist. Dar politica de sănătate şi sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii. Măsurile de sănătate publică trebuie luate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, ia MS să răspundă”, a spus Rafila.
Viitorul ministru al sănătății spune că vrea ca „acest mecanism să fie schimbat, iar Ministerul Sănătății să aibă toate pârghiile la dispoziţie, inclusiv date despre situaţia din timp real. Nu putem să lucrăm ca o anexă a unei suprastructuri”.
Alexandru Rafila a mai spus că vrea să aibă discuții cu noul prim-ministru și cu noul ministrul de interne, dar și cu Raed Arafat. „Deciziile de sănătate publică sunt luate de persoane care nu au legătură directă cu sănătatea publică. Trebuie totuşi Ministerul Sănătăţii, într-o criză de sănătate, să aibă rolul hotărâtor în recomandarea deciziilor care sunt ulterior aprobate”, a mai spus Rafila.
Alexandru Rafila a declarat în ziua în care a fost anunțat oficial ca viitor minsitrul al sănătății că România trebuie să se pregătească imediat pentru valul cinci al pandemiei. „Nu îl putem evita, dar trebuie să fie cu cât mai puține decese”.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Anticorpii monoclonali nu sunt eficienți în faţa noilor variante de coronavirus

Tratamentele pe bază de anticorpi monoclonali s-au dovedit ineficiente în faţa noilor variante dominante ale SARS-CoV-2, a avertizat vineri...
spot_img

Știri pe același subiect