Deputatul PNL de Sibiu, Raluca Turcan, a realizat un bilanț al activității anului 2018, spunând că a fost cel mai greu an parlamentar pe care l-a trăit până acum.
„Se încheie cel mai greu an parlamentar pe care l-am trăit până acum. În 2018 ne-am confruntat cu abuzuri fără precedent. Au fost situații limită în care opoziția a fost exclusă sau marginalizată de la unele decizii ale Parlamentului. Au fost situații când democrația și statul de drept au fost puse în pericol prin intervențiile brutale ale majorității PSD-ALDE la dezbaterile unor legi capitale. PSD și ALDE au sărit etape ale dezbaterii publice, au votat sute de amendamente într-un timp extrem de scurt. Pentru Opozitie au fost zeci de zile și nopți în care s-a muncit până târziu în comisiile parlamentare pentru a veghea ca procedurile democratice să nu fie complet încălcate. Am reușit să întoarcem din drum o serie de modificări teribile la Legile Justiției, am stopat legi dăunătoare pentru economie și educatie, am propus inițiative legislative care au devenit legi. Am semnalat Curții Constituționale și altor instituții internaționale o serie de legi cu probleme și am avut câștig de cauză. Am blocat concedierea a peste 4 mii de profesori din învățământ și am stopat Legea Manualului Unic care fusese redactată într-un dispreț suveran față de interesele școlii românești”, spune Raluca Turcan.
În ceea ce privește Sibiul, deputatul, care este și președinte al PNL Sibiu, spune că președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, alături de echipa liberalilor sibieni, de parlamentari, primari, consilieri județeni și locali, a încercat limitarea efectelor „unei guvernări naționale dezastruoase. În plus, ne-am alăturat eforturilor legate de pregătirea Summitului UE ce va fi găzduit de Municipiul Sibiu în 9 mai 2019”.
„Județul Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană în 2019, obligă guvernanții la mai multă atenție și preocupare. Însă, așa cum întreaga administrație publică locală din România a învățat în acest an, cei din teritoriu pot să se descurce și singuri. Lupta PNL în Camera Deputaților, unde am avut onoarea să fiu lider de grup, în anul 2018 poate fi cuantificată în cifre astfel: 161 de inițiative legislative; 2164 de interpelări și întrebări adresate miniștrilor pentru rezolvarea problemelor oamenilor; două moțiuni de cenzură și alte 13 moțiuni simple pe cele mai importante teme pentru România: transporturi, sănătate, educație, justiție etc; mii de amendamente depuse și susținute în comisii și în plenul Camerei Deputaților la dezbaterile pe proiecte legislative; zeci de ore de dezbatere în plenul Camerei Deputaților și zeci de proceduri folosite pentru a menține și valorifica democrația parlamentară; 35 de sesizări la Curtea Constituțională a României unde în majoritatea cazurilor am avut câștig de cauză. Prin inițiativele parlamentare, PNL a urmărit să: elimine birocrația excesivă; modernizeze România prin investiții în Educație și Cercetare; aloce 6,5% din PIB pentru investiții publice în construcția de autostrăzi și alte rute alternative de transport (Am inițiat și susținut Legea pentru construcția Autostrăzii Unirii); încurajeze munca angajaților și să respecte dreptul pensionarilor la o pensie decentă; asigure o descentralizare reală prin alocări financiare palpabile (prin alocarea a 100% din impozitul pe venit și 80% din redevențe la nivel local)”, spune Turcan.
Aceasta se adresează sibienilor spunând că „România se poate schimba în bine doar cu o clasă politică responsabilă care susține nedisimulat economia și asigură concret o educație de calitate pentru tânăra generație”.
”Faptul că românii s-au implicat din ce în ce mai mult în ultimul an în dezbaterile legate de starea justiției, economiei, educației, sistemului sanitar, faptul că au ieșit în stradă și au luat atitudine, ne arată că România reala își caută un viitor mai bun. Dragii mei, implicați-vă și spuneți-vă părerea ori de câte ori puteți aduce o schimbare în bine a țării noastre! La Mulți Ani, dragi prieteni! Să avem un An Nou mai bun ca precedentul!”, a mai declarat Raluca Turcan.