2.3 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

SUMMIT UE: Președintele Franței vine la Sibiu și anunță că este îngrijorat de încălcarea repetată a statului de drept în România

Cele mai citite

Modul prin care se modelează Justiția în România creează îngrijorări la Palatul Elysee. În cadrul lucrărilor Summit-ului European de la Sibiu, președintele Franței Emmanuel Macron își va exprima îngrijorarea cu privire la „repetatele derapaje de la respectarea statului de drept din România” .
Știm cu exactitate care sunt prerogativele președintelui României și cunoaștem limitele care îi sunt impuse de Constituția țării pe care o conduce. Cu toate acestea, nu putem să nu remarcăm, cu îngrijorare, repetatele derapaje de la respectarea statului de drept din România. Vom profita de reuniunea de la Sibiu pentru a ne exprima încă odată întregul nostru sprijin pentru acțiunile președintelui Iohannis atât în lupta împotriva corupției cât și pentru respectarea și întărirea independenței justiției. Franța susține apărarea statului de drept!” au declarat pentru Europa Liberă surse autorizate de la Palatul Elysée.
Președintele Franței, care va fi prezent la Summit-ul de la Sibiu, va ține o conferință de presă la finalul reuniunii comune cu șefii de stat și de guverne din cele 27 de țări ale Uniunii.
Viziunea Franței pentru viitorul UE
Oficialul francez consideră că, în cadrul Summit-ului european nu este oportună abordarea Brexit-ului, în condițiile în care premierul britanic Theresa May nu va fi prezent la reuniunea informală. În opinia Franței, altele sunt temele care necesită a fi luate serios în discuție, teme care reprezintă viziunea acetei țări asupra Agendei Strategice UE pentru următorii cinci ani:

  1. Mediul înconjurător și creșterea contribuției țărilor UE la bugetul 2020 pentru punerea în aplicare a „ Acordului de la Paris” referitor la combaterea emisiilor de dioxid de carbon având ca obiectiv reducerea încălzirii globale. Se va discuta în acest sens și despre crearea unei Bănci Europene pentru problemele legate de climă.
  2. Crearea unui model economic și social european care să înlesnească o funcționare armonioasă atât în ceea ce privește reciprocitatea relațiilor economice cât și în domeniul încurajării unei concurențe sănătoase în toate domeniile. De asemenea, Uniunea Europeană va lucra la punerea în practică a unui salariu minim decent la nivelul întregii comunități.
  3. Securizarea și protejarea frontierelor, un șantier la care va participa și Marea Britanie și unde problema migrației va fi în continuare una esențială. În lipsa unei „cote” obligatorii pentru toate statele membre ce s-a dovedit imposibil de pus în practică, se vorbește tot mai mult despre crearea unei „solidarități” obligatorii.
  4. Crearea unei Agenții Europene de protecție a democrațiilor și de combatere a dezinformării.

O foaie de traseu clară pentru viitorul UE
Relansarea unui proiect comun și punerea în practică a unui plan concret, în care statele membre UE să se implice mult mai serios, sunt obiectivele pe care Franța și le-ar dori asumate la Summit-ul de la Sibiu. „Nu se mai poate vorbi, în ajunul alegerilor europarlamentare de anul acesta, de un « nucleu », sau « soclu », franco-german precum cel care a dominat scena europeană de la cuplul Mitterand/Kohl până în prezent”, au afirmat pentru Europa Liberă surse prezidențiale franceze.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Omor în județul Sibiu. Autorul este în custodia polițiștilor

Un bărbat de 37 de ani, din Rășinari, a fost omorât, în noaptea de duminică spre luni, de un...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect