De sute de ani, numeroși iluștri ai lumii au considerat că jucăriile sunt parte integrantă din dezvoltarea personală a copiilor. De atunci, micile obiecte ce dau bucurie nemărginită celor la început de viață au evoluat și ele, iar astăzi prichindeii pot descoperi o adevărată lume magică alături de jucării. Pe lângă clasicele obiecte de joacă, copiii au prins drag și de leagăne, cu ajutorul cărora pătrund într-o altă călătorie a inocenței. În județul Sibiu există un loc în care jucăriile prind viață după bunul plac al copiilor.
Campania „Produs în Sibiu” a trecut pragul, recent, unor producători locali de jucării, alături de ambasadorul proiectului nostru, medicul de familie Eduard Egri.
„Pentru un copil, jucăriile sunt esențiale. Ele dezvoltă inteligența, manualitatea, simțurile și creează o stare de bine”, spune medicul.
Am ales să cunoaștem mai bine, de această dată, mica afacere din Cisnădie ce aduce zâmbete copiilor încă din primele luni de viață. „Bubuland” realizează handmade, de aproape patru ani, obiecte decorative și piese de mobilier pentru camera celor mici, iar una dintre piesele de rezistență ale atelierului o constituie leagănul ce poate fi amplasat în orice apartament ori casă, pentru ca cei mici să se simtă ca în parc sau în orice alt loc de joacă.
Tudor, „nașul” micii afaceri de familie
Numele micii afaceri sibiene a fost inspirat chiar de mezinul familiei. Tudor este alintat „Bubu”. „Bubu a fost primul lui cuvânt!”, spun Andrei și Alexandra Deak, părinții lui Tudor și fondatorii „Bubuland”.
„Noi am început cu mobilier pentru copii. Tudor avea șase luni când m-am gândit că e timpul să îi organizăm o cameră și, căutând idei pe Internet sau magazin de unde să cumpăr mobilier, nu am găsit nimic care să îmi placă și care să fie suficient de simplu și, totodată, atractiv pentru copii. Așa, am început cu un scaun. Acela a fost primul obiect creat de Andrei, soțul meu. Și de acolo, cumva, au escaladat lucrurile… Am continuat cu o măsuță, set cu scaune și masă. Am pus toate produsele pe o pagină de Facebook, am văzut că suntem foarte apreciați și am hotărât să continuăm cu ideea asta și cu produsele”, spune Alexandra.
Astăzi, una dintre principalele vedete ale „Bubuland” este leagănul.
„Am trecut la leagăn, pentru că Tudor, la opt luni, era deja foarte îndrăgostit de orice leagăn. Și așa m-am gândit că e bine să avem un leagăn și acasă, să ne bucurăm de experiența asta. Căutând tot felul de modele, știam sigur că nu vreau ceva din plastic, ceva rezistent, comod și care să îi ofere siguranță… Așa, am ajuns la modelul acesta de leagăn. Conceptul este împrumutat din străinătate, dar l-am adaptat noi după cum am crezut că este ok”, povestește Alexandra.
Leagănele „Bubuland” sunt realizate din materiale 100% sigure pentru copii, cu structură din lemn foarte rezistentă. Materialele textile sunt bumbac 100%, șezutul leaganului fiind din bumbac mai gros, iar fețele de pernă se detașează pentru a fi curățate de câte ori este nevoie. Potrivit fondatorilor „Bubuland”, astfel de leagăne suportă o greutate de până la 30 de kilograme.
„Copilăria lui Tudor a fost în leagăn. Dovadă că îi place este și faptul că leagănul este încă în casă. Ne bucurăm de el aproape în fiecare zi. Dacă nu e Tudor în el, sunt prietenii lui”, mai spune mama micuțului.
Cum au înlocuit copiii joaca din parcuri
Pandemia i-a surprins pe producătorii afacerii de familie din Cisnădie pregătiți pentru mediul online. În luna februarie a anului trecut, afacerea avea deja site oficial, astfel că a fost mai ușor pentru clienți să ajungă la produsele dorite.
„Noi, inițial, vindeam doar pe Facebook. Recomand oricărui mic producător să își facă site, pentru că e mult mai ușor pentru client să comande. Nu mai este nevoie de interacțiune și oamenii se hotărăsc să pună și noaptea comandă”, explică Alexandra.
Începutul pandemiei a fost, pentru Bubuland, o perioadă aglomerată. „La începutul pandemiei am avut un multe comenzi în ceea ce înseamnă leagăne, pentru că toată lumea s-a speriat că e nevoită să rămână în casă. Oamenii au căutat tot felul de alternative de a-și distra copiii în casă”, adaugă Alexandra.
În ceea ce privește proiectele de viitor, „Bubuland” își propune să extindă gama de produse.
Cei care vor să descopere lumea jucăriilor produse în Cisnădie pot accesa site-ul oficial www.bubuland.ro sau pagina de Facebook Bubuland.