9.1 C
Sibiu
marți, aprilie 1, 2025

A 8-a ediție a Campaniei „Produs în Sibiu”. Optimismul dus la nivel de performanță

Cele mai citite

Unul din cele mai de succes proiecte adresate producătorilor locali a fost o experiență cu totul specială. Cea de a 8-a ediție a Campaniei „Produs în Sibiu”, aflată de această dată sub semnul revigorant al „Optimismului”, a ajuns la final. Experiența, profesionalismul și seriozitatea au dar măsura interesului și impactului campaniei și de această dată, pentru cei care au ales să fie parte dintr-o experiență singulară.

Dincolo de vizibilitatea prin intermediul campaniei, de dezvoltarea generată ca rezultat al acestei promovări, una din cele mai importante performanţe ale producătorilor locali a fost aceea că au rezistat la testul timpului și se regăsesc acum ca afaceri intrate deja în comportamentele de consum ale sibienilor.

„Suntem la finalul unei alte ediții Produs în Sibiu! Am avut șansa să desfășurăm acest proiect în comunitatea noastră, pentru comunitate, dar și pentru turiștii care vizitează județul Sibiu. Oaspeți care au descoperit, au încercat, au gustat, și prin intermediul nostru, experiența Produs în Sibiu. În fiecare săptămână am venit cu povești de viață și cu afaceri de succes ale producătorilor locali, cu produse create în comunitate, evenimente, târguri, brunch-uri Produs în Sibiu. Și, desigur, veți avea parte de alte provocări cu care această ediție își propune să fie una cu totul specială.

Pentru aceasta, s-a pus în mișcare întreaga echipă, de la președintele Asociației Produs în Sibiu (Adina Străjan), până la colegii din Redacția Sibiu 100% (redactor-șef, redactori, tehnoredactori, graficieni, videografi, corespondenți), ambasadori, specialiști în marketing, colaboratori. În perioada august-decembrie 2024 ne-ați fost alături pentru a descoperi noi și fascinante povești despre oamenii care au avut curajul să își urmeze visul și să se alăture iniţiativelor locale. Produsele lor, de calitate superioară și sănătoase, sunt și cartea de vizită a ceea ce are Sibiul de oferit. Mulțumim partenerilor care au acceptat invitația de a se alătura campaniei și pentru investiția lor de încredere și susținerea pentru un viitor sănătos și o comunitate puternică. Ei sunt cei care fac posibil ca o mică afacere, prin eforturi conjugate și cu o campanie dedicată, să se dezvolte și să aducă prospețime / valoare pentru toți cei care construiesc astăzi pentru un mâine durabil și sustenabil”, a declarat Lucian Vlad, coordonator Campanie Produs în Sibiu.

Campania Produs în Sibiu în cifre

  • 17 povești/producători promovați
  • 17 săptămâni de Campanie
  • peste 50 de producători locali promovați ca opțiuni, alături de cei apăruți în poveste
  • 32 de parteneri
  • 600.000 de vizualizări conținut pe rețelele sociale în perioada Campaniei (august-decembrie)

Evenimente organizate și/sau derulate în parteneriat

  • Super distracție la Hipic Prod Sibiu: ziua copilului sărbătorită cu multă voie bună și cu bunătăți „Produs În Sibiu”
  • Târgul Produs în Sibiu din Șura Mică
  • Povestea de toamnă de la Cisnădie
  • Noii Cineaști: Multimedia în Inovație și Marketing
  • Dincolo de obiectiv: #omie și arta de a fi împreună
  • Proiecte sociale – Asociația Diakoniewerk
  • „Sărbători de iarnă la Șura Mică”

Repere ale unor inițiative sau afaceri de succes

„Patiseria Turily, delicii tradiționale și universale, realizate cu multă pasiune”

„Mobilierul Mozea, alegerea atemporală pentru reședințe contemporane”

„Magia pălăriilor unicat create în Cisnădie, la The Hat Venture”

„Legume proaspete de la Gospodarul Tomiță din Săcădate”

„Gustul tradițional al cârnaților de casă vine de la Albota”

„Păstrăvăria Laita, locul unde se găsește probabil cel mai bun păstrăv din România”

„Papervee, soluția fără hârtii pentru Resursele Umane. Produsă în Sibiu de trei tineri antreprenori”

„Silvia Frecea, minunea de om care deține secretul celor mai eficiente preparate medicale. Spițeria la Sibiu, o meserie cu tradiție de peste cinci sute de ani”

„Brânză cu dor de la Nou Român, pentru momente care rămân”

„Cum să fii liber, făcând ceea ce îți place. O lecție de la apicultorul Wilhelm Tartler”

„De la un mic atelier în Tălmaciu, la proiecte pe Muntele Athos”

„Cu ceasurile Resin.Art.SM, vezi ora exactă printre valurile mării”

„Din Valea Soarelui, delicii culinare la borcan”

„A dat Maramureșul pe Ardeal. Ioan Jula și liniștea din livada sa cu meri de la Cisnădie”

„O familie din Dumbrăveni face cozonaci cu dichis: «E un secret pe care numai după mulți ani de muncă îl descoperi»”

„ErgoceramicStudio, locul unde terapia prin artă a devenit o mică afacere locală”

Ce înseamnă Produs în Sibiu

Nu există o definiție unică și simplă atribuită conceptului de „produs local”. Acesta acoperă o varietate infinită de sisteme de producție, procesare, marketing și distribuție pentru produse locale în întreaga lume. Totuși, putem folosi această definiție de bază, pentru un „Produs în Sibiu”: un produs local este cel făcut cu ingrediente locale, materii prime locale sau folosind know-how local (o rețetă, de exemplu). Cu alte cuvinte, fiecare aspect al producției, de la început până la sfârșit, trebuie finalizat în Sibiu.

Există mai multe motive pentru a susține și prefera produsele locale.  Cunoscute și sub numele de „Produse Kilometrul Zero” acestea devin din ce în ce mai importante, pentru că sunt produse fabricate și vândute într-o zonă geografică apropiată de clientul final, de fiecare dintre noi. Fabricarea și vânzarea acestor produse oferă mari beneficii, atât producătorului, cât și consumatorului și comunității,  în general. În primul rând, merită subliniat faptul că motivul pentru care aceste produse au început să ofere o asemenea valoare se datorează impactului lor scăzut asupra mediului. Pe lângă promovarea utilizării materialelor durabile și reciclabile, utilizarea materialelor locale reduce impactul produs de distribuție și transport, două procese care au un impact negativ asupra mediului. Totodată, sprijinirea producției de produse locale permite și adaptarea, personalizarea și designul produselor. Fiind mai aproape de cumpărător, este mai ușor să obții feedback-ul acestuia și să îi cunoști gusturile și opiniile. Din aceasta cauză, producătorii se pot adapta mult mai bine nevoilor și preferințelor consumatorului, acesta fiind în contact direct cu aceștia.

Economia locală și ocuparea forței de muncă sunt, de asemenea, stimulate prin utilizarea materialelor locale și prin posibilitatea de a lucra cu furnizorii, designerii sau artizanii din zonă. Și nu în ultimul rând, un alt mare beneficiu pentru producătorii de produse locale este că aceștia au un control mai mare asupra procesului de producție și pot garanta trasabilitatea produselor, care se reflectă în calitate și securitate pentru consumator.

Companii implicate în comunitate, susținătoare ale campaniei Produs în Sibiu

Romgaz, Thimm, IFM, Hendrickson, Regnology, GLS, Euchner, Super Mama, CineGold, Odu, Fritzmeier, wenglor, Wienerberger, Feleacul, Retrasib, Amza, Boromir, Prima Shopping City, Kromberg & Schubert, Bilstein, TV Sibiu, SOMA, Simpa, 2D Solutions, Somarest,  City FM,  Apă Canal Sibiu, Aeroportul Internațional Sibiu.

Instituții de cultură, ONG-uri și alte companii locale

Teatrul Radu Stanca, Crucea Roșie Sibiu, Astra Film Cinema, Teatrul Gong, Muzeul Național Brukenthal, Tursib, Muzeul Astra, Piața Volantă.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate
Ultimele știri

Rușii acuză că au fost infectați cu un virus necunoscut. Provoacă tuse cu sânge

Rușii se plâng că au fost infectați, în ultima perioadă, cu un virus necunoscut, care provoacă febră mare și...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect