0.2 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Nouă lucruri pe care ar trebui să le curățați mai des

Cele mai citite

Faceți curățenie acasă? Dacă da, ce curățați? Și cât de des faceți curățenie? S-ar putea să credeți că sunteți un zeu al gospodăriei pentru că spălați vasele o dată pe lună, dar mă tem că nu e suficient. Din când în când nu este suficient.

Cei mai mulți dintre noi nu au o rutină de curățenie; cu atât mai puțin o listă de verificare. Dacă nu facem curățenie cum trebuie, trăim în mizerie. Și asta este inacceptabil. O casă curată este o casă sănătoasă – și asta contribuie la o viață sănătoasă.

În articolul de astăzi, vă arătăm lucrurile pe care ar trebui să le curățați mai des. Fără să mai lungim vorba; să intrăm în subiect. Citiți acest articol și luați notițe.

Periuța de dinți

Iată ce poate nu știți: un studiu britanic arată că peste 10 milioane de bacterii locuiesc pe periuța dvs. de dinți! Asta este chiar mai mare decât microbii care se găsesc pe scaunul de toaletă!

Curățați-vă periuța de dinți în mod regulat, înmuind-o într-o apă de gură antibacteriană, apoi clătiți-o bine înainte de a o folosi din nou.

O altă metodă pe care o puteți încerca este să fierbeți periuța de dinți timp de 3 minute. Sau puteți cumpăra un dezinfectant UV pentru periuța de dinți, care combină aburul cu căldura uscată pentru a vă curăța periuța de dinți – dacă aveți bugetul necesar.

Și băieți – nu uitați să coborâți capacul toaletei înainte de a trage apa. Doar dacă nu vreți ca particule neplăcute să zboare prin baie și să aterizeze pe capul periuței de dinți.

Aparatul de cafea

Aparatul dvs. de cafea are nevoie de o curățare de bază după fiecare utilizare, mai ales că acesta creează un mediu umed care poate declanșa dezvoltarea bacteriilor.

Scoateți vasul și coșul de preparare și spălați-le în apă caldă cu săpun. Asigurați-vă că ștergeți partea exterioară a aparatului.

Curățați aparatul de cafea spălând atât ibricul, cât și coșul de preparare în apă caldă și săpun.

Curățarea regulată este importantă, dar trebuie să vă asigurați, de asemenea, că efectuați lunar o curățare în profunzime. Începeți prin a adăuga o soluție de oțet-apă (50-50 în cantități) în cafetiera dvs. – aproximativ cât să umpleți rezervorul. Apoi rulați jumătate de ciclu de preparare.

Odată ce aproximativ jumătate din oală este umplută cu amestecul de apă și oțet filtrat, opriți aparatul. Lăsați cafetiera să stea timp de o oră pentru a da timp oțetului să curețe orice mucegai.

Bacteriile prosperă într-un mediu umed și murdar, așa că asigurați-vă că vă curățați cafetiera în mod regulat.

Când ciclul de preparare este complet, filtrați toată soluția de oțet – apă în oală. Puteți turna acest amestec în chiuvetă. Apoi, rulați două cicluri de preparare cu apă plată după aceea.

Husa pentru lentile de contact

Sunt sigur că suntem cu toții de acord că ochii noștri sunt printre ultimele părți ale corpului pe care am vrea să riscăm să se infecteze. Așadar, dacă purtați lentile de contact, nu exersați curățenia doar cu lentilele, ci și cu carcasa propriu-zisă.

Înlocuiește-ți carcasa lentilelor de contact la fiecare 3 luni.

Prima măsură de acțiune este golirea etuiului de fiecare dată când vă puneți lentilele de contact. Apoi, le reumpleți cu o soluție proaspătă odată ce le scoateți. Clătiți etuiul cu soluția și ștergeți-l între utilizări. NU refolosiți soluția. În ceea ce privește carcasa în sine, înlocuiți-o la fiecare 3 luni sau cam așa ceva.

Telefonul și telecomanda televizorului

Folosiți șervețele cu alcool antiseptic pentru a elimina germenii de pe telefonul mobil.

Manipulăm aceste obiecte și apăsăm butoane pe ele în fiecare zi. Și totuși, nu le curățăm aproape niciodată. Fiecare centimetru pătrat al telefonului dvs. mobil conține aproximativ 25.000 de germeni!

Asta îl face mai murdar decât capacul de toaletă, vasul de mâncare al animalului de companie sau talpa pantofului.

Curățați aceste obiecte folosind șervețele cu alcool antiseptic și nu le treceți prin apă. De asemenea, este util să turnați alcool pe un bețișor și să curățați ușor în jurul butoanelor.

Tastatura calculatorului

Pulverizați aer comprimat pe tastatură pentru a elimina particulele nedorite, în special între taste. Este aceeași treabă ca și curățarea telefonului mobil și a telecomenzii. Ceea ce o face pe aceasta mai complicată, însă, sunt „plusurile” nedorite care se află între tastele tastaturii tale.

Pentru a o curăța eficient, începeți prin a pulveriza aer comprimat pentru a îndepărta toate firimiturile și particulele din deschiderile dintre taste. Apoi, continuați cu aplicarea de șervețele tehnice, un spray pentru electronice sau alcool. Nu uitați nici de tastatele mouse-ului!

Frigiderul

O dată pe săptămână, doriți să inspectați acel frigider Beko pentru a vedea dacă există pete evidente sau lipicioase și să le ștergeți imediat. Verificați, de asemenea, dacă există produse vechi care ar trebui aruncate imediat. Apoi, ștergeți ușa și mânerele acelui frigider Beko fie cu șervețele dezinfectante, fie cu o cârpă caldă care conține detergent.

Apoi, în fiecare lună, goliți fiecare raft al acelui frigider Beko și aruncați tot ce este expirat sau care a trecut de prima tinerețe. Apoi curățați rafturile specifice unui frigider Beko folosind un amestec de apă și bicarbonat de sodiu.

Canapea

Dați cu aspiratorul pe pernele canapelei folosind un accesoriu cu perie în fiecare săptămână. Nu uitați să faceți același lucru pentru zona de sub perne. Și dacă folosiți orice detergent, verificați întotdeauna mai întâi dacă există pete discrete pentru a preveni deteriorarea serioasă a canapelei.

Așternuturile

Știm. Cearșafurile ocupă mult loc în interiorul de mașină de spălat Beko. Pot fi o pacoste când le întindeți pentru a le usca la aer.

Dar nu uitați că, la fel ca hainele de pe corp, așternuturile dvs. primesc cu ușurință bacteriile care provin din transpirația, părul sau chiar din animalele de companie atunci când le îmbrățișați în pat.

Așa că, de dragul sănătății și al igienei, spălați-vă așternuturile o dată pe săptămână.

Coș de rufe

Sperăm că ați desemnat un coș pentru hainele murdare și altul pentru hainele curate. Și doriți ca coșul pentru rufe murdare să fie curățat cu șervețele dezinfectante în fiecare săptămână.

De ce? Pentru că, chiar dacă îl veți reîncărca doar cu rufe murdare, cert este că există germeni care zac pe acolo și pe care nu ați vrea să se acumuleze.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect