3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Minimalismul sau ”Bucuria de a trăi cu mai puțin”

Cele mai citite
Cristina Voicuhttp://www.sibiu100.ro
https://sibiu100.ro/wp-content/uploads/2022/11/cristina-voicu-jpg.webp

Cartea lui Joshua Becker, Bucuria de a trăi cu mai puțin, promite să ne învețe cum să fim mai fericiți, înconjurați de mai puține bunuri materiale.

Nu este o apariție recentă, varianta originală a apărut în 2016 (The More of Less) iar în 2018 Editura For You publica traducerea în limba română, Bucuria de a trăi cu mai puțin. Cu toate acestea, este de actualitate, indiferent de momentul la care decideți să o citiți.

Joshua Becker s-a născut în 1974, are studii teologice și este pastor de meserie. Trecerea la minimalism s-a petrecut în urma unei revelații avute în timp ce încerca să facă curățenie în garajul familiei. Atunci a realizat că petrece mai mult timp punând ordine în lucrurile pe care le posedă, decât cu familia lui.

Joshua Becker – autorul cărții ”Bucuria de a trăi cu mai puțin”

”Nu e nevoie să avem toate aceste lucruri”

Cuvintele pe care i le-a spus o vecină în acel moment, i-au schimbat cursul vieții. Aceasta i-a spus că fiica ei este minimalistă și că ”nu e nevoie să avem toate aceste lucruri”.

Din acest punct și până astăzi, Becker și familia sa au donat, reciclat sau aruncat 75% din ceea ce dețineau. Joshua Becker a devenit scriitor și pionier al mișcării minimaliste, a scris cinci cărți (două dintre ele traduse și în limba română) și un curs în care detaliază experiențele sale.

Cărțile sale sunt bestselleruri la nivel mondial iar blogul lui este citit de peste 1 milion de oameni în fiecare lună. Bucuria de a trăi cu mai puțin te învață și metodele prin care poți să renunți la lucruri, să te eliberezi din capcana modernă a consumerismului și să te bucuri mai mult de viață.

O locuință medie din Statele Unite conține aproximativ 300.000 de obiecte

Statisticile publicate de autor în carte arătau că americanii consumă de două ori mai multe bunuri materiale decât cu 50 de ani în urmă. Casele din America și-au triplat volumul iar o locuință medie conține în prezent aproximativ 300.000 de lucruri.

Potrivit autorului beneficiile practice ale deținerii mai puținor lucruri sunt multiple. Mai mult timp și energie, mai mulți bani, mai multă generozitate și libertate, mai puțin stres, mai puține motive de distragere a atenției, un impact mai mic asupra mediului sau un exemplu mai bun pentru copii sunt doar câteva dintre ele.

Jocul sau provocarea minimalistă

Alături de Joshua Becker, tot mai multe voci promovează avantajele minimalismului. Personal, am făcut de 2 ori provocarea minimalistă a altor doi reprezentanți ai acestui curent, Joshua Fields Millburn și Ryan Nicodemus.

Jocul propus de ei durează 30 de zile și constă în a arunca, dona sau recicla lucruri din casă progresiv, de la un obiect în prima zi, la 30 în ultima. Un calcul simplu arată că am eliminat astfel 465 de lucruri, de fiecare dată. Nu le-am simțit niciodată lipsa, dimpotrivă, a fost o mare ușurare să reduc din posesiunile inutile.

Dacă v-am trezit interesul, Bucuria de a trăi cu mai puțin este disponibilă pe multe site-uri din România. Mai puteți găsi și Casa minimalistă, cea de-a doua carte a lui Joshua Becker tradusă la noi.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO/VIDEO – Protest după alegeri: „Tinerii vă spun în cor/Nu votați un dictator”

Peste 300 de tineri protestează, luni seara, în Piața Universității,, împotriva candidatului la președinție ajuns în turul doi cu...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect