0.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

FOTO Mitropolitul Ardealului a sfinţit biserica din Cartierul Arhitecţilor

Cele mai citite

Biserica „Sfântul Mare Mucenic Laurenţiu” şi „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei” din Cartierul Arhitecţilor a fost sfinţită duminică, 8 august. Slujba de sfinţire a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, alături de care s-a aflat un sobor de preoţi.

Biserica ridicată în urmă cu doi ani în Cartierul Arhitecţilor, unde locuiesc foarte multe familii tinere şi unde nu exista locaş de închinare, a fost târnosită de ierarh cu Sfântul şi Marele Mir, iar la interior a fost sfinţită şi înveşmântată Sfânta Masă, în piciorul căreia s-au aşezat moaşte. De asemenea, ierarhul a sfinţit catapeteasma şi icoanele din locaşul de cult.

După slujba de sfinţire, credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să intre în Sfântul Altar pentru a se închina, iar mai apoi au participat la Sfânta Liturghie oficiată în apropierea locaşului de cult într-un spaţiu amenajat special pentru acest eveniment duhovnicesc al Cartierului Arhitecţilor.

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurenţiu a rostit un cuvânt de învăţătură în care a explicat credincioşilor prezenţi rânduiala sfinţirii unei biserici, iar mai apoi a prezentat vieţile celor doi mari sfinţi ocrotitori ai locaşului de cult, îndemnându-i pe credincioşii din Cartierul Arhitecţilor să se roage mereu Sfântului Arhidiacon Laurenţiu şi Sfântului Andrei Şaguna pentru a primi ajutor şi mijlocire înaintea lui Dumnezeu, notează site-ul Mitropoliei Ardealului

„Am ales cele două personalităţi sfinte pentru a fi, împreună cu Sfântul Nicolae, ocrotitorii acestui sfânt locaş tocmai pentru jertfelnicia lor în ajutorul celor nevoiaşi. Ştim că Sfântul Ierah Nicolae şi-a împărţit întreaga avere ca s-o dobândească dincolo prin rugăciunea celor sărmani. Sfântul Laurenţiu a fost diacon la Roma, la jumătatea secolului al III-lea şi a fost pus de papa Sixt al II-lea să se ocupe de săraci, iar în vremea persecuţiei împăratului Valerian, L-a mărturisit pe Hristos împreună cu episcopul lui şi a fost ars pe grătar.

Sfântul Ierarh Andrei Şaguna a făcut atât de mult bine neamului nostru încât a fost numit „Apostolul românilor din Ardeal”. A făcut o lucrarea misionară extraordinară, atât pe plan duhovnicesc, dar şi pe plan cultural şi educaţional”, a subliniat IPS Laurenţiu Streza.

FOTO: Mitropolia Ardealului

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect