În atelierul său din centrul Sibiului, el dă viață trofeelor pe care toată lumea visează să le câștige.
Dar ceea ce îl face cu adevărat special este faptul că folosește materiale reciclate, transformând bucăți de lemn, metal și sticlă în adevărate opere de artă. Unul dintre cele mai recente proiecte ale sale sunt trofeele pentru „Chefi de România”, o competiție culinară de renume.
Pe lângă crearea trofeelor personalizate, Alin Trif surprinde frumusețea Sibiului în picturi realizate pe bucăți de lemn care, pentru alții, ar fi doar lemne de foc. Pasiunea pentru artă și dorința de a da o nouă viață materialelor l-au determinat să exploreze noi forme de exprimare artistică. A început cu tablouri și schițe, pentru primele competiții. A avut chiar ocazia ca unul dintre tablourile sale să ajungă la Casa Prezidențială. S-a implicat în mai multe proiecte, printre care și campania „Dăruiește Viață”, unde a oferit tablouri la licitație.

„Îmi place foarte mult să reciclez, să mă folosesc de fiecare material cât de mult pot. Folosesc materiale rămase de la alte lucrări, iar pentru mine e un stres productiv să le transform în trofee unice. Fără dar și poate, inspirația pentru a crea toate aceste lucruri este Sara, fetița mea”, spune Alin.

Artistul și-a început călătoria în lumea trofeelor prin golf. Fiind pasionat de acest sport, a observat că premiile oferite la competiții nu reflectau specificul jocului. Astfel, a început să creeze trofee personalizate, care să fie mai mult decât simple obiecte decorative – adevărate simboluri ale victoriei.
„Un prieten tot insista de câțiva ani să ne apucăm de golf. Eu practicasem baschet și snowboard, sporturi care nu au legătură cu golful și jocul individual. Observam cum câștigătorii primeau premii care nu puteau fi asociate cu golful, adică trofee simple. M-am gândit că, dacă oamenii ar primi premii sau trofee personalizate, ar fi mult mai interesant.
În prezent, colaborează cu Federația de Golf și a realizat trofee pentru numeroase cluburi de golf atât din țară, cât și din afară.
„Cea mai mare satisfacție o am atunci când văd că oamenii își doresc să câștige un trofeu realizat de mine. Când se anunță premiile înainte de o competiție, unii sportivi deja își doresc acel trofeu. E o bucurie imensă să știi că munca ta motivează oamenii”, mărturisește el.
Deși ideile și design-ul îi aparțin, Alin lucrează alături de o echipă la fel de pasionată: „Eu mă ocup de schiță și desen, dar mai am colegi care lucrează în lemn, altcineva care gravează, iar altcineva asamblează toate piesele. Fiecare trofeu este rezultatul muncii mai multor oameni”.
Pe lângă trofee, Alin Trif continuă să picteze și să experimenteze culorile, creând diverse lucrări Arta a fost mereu prezentă în viața lui, încă din copilărie, când realiza ilustrații pentru revista școlii.
Deși timpul său este împărțit între multiple proiecte, artistul sibian nu renunță la dorința de a oferi comunității artă sustenabilă, realizată din materiale reciclate, dovedind că frumusețea se poate naște din orice, atâta timp cât există imaginație și pasiune.