11.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 26, 2024

Teste Covid-19 gratuite pentru angajații din industria hotelieră

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Angajații din industria hotelieră vor beneficia de teste Covid-19 gratuite. Un program de testare gratuită pentru depistarea anticorpilor Covid-19 a fost lansat ieri, la nivel național, fiind dedicat personalului din prima linie de interacțiune cu turiștii. Astfel de teste se pot face și în Sibiu sau Mediaș.

În plin sezon al vacanțelor pe timp de pandemie, în România debuteză un proiect de testare gratuită pentru coronavirus: „Testează-te! Află! Protejează!”. Demersul aparține Sistemului Medical MedLife și se adresează angajaților care au contact direct cu turiștii: recepționer/ă, camerist/ă, ospătar/ ospătăriță, lucrător spa hotel etc. Mii de angajați din industria hotelieră se vor putea testa gratuit pentru depistarea anticorpilor IgG, produși ca răspuns la infecția cu noul coronavirus. Astfel, testele serologice IgG arată dacă o persoană a intrat în contactul virusul, indiferent dacă a avut sau nu simptome specifice.

Publicitate

Rezultatele testelor sunt confidențiale

Testele serologice pentru depistarea anticorpilor IgG presupun recoltarea unei probe de sânge, iar rezultatele sunt confidențiale, putând fi accesate într-un interval de 24-72 ore pe site-ul www.medlife.ro, pe baza unui cod unic.
Un rezultat pozitiv confirmă că persoana testată a intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2, fără a se impune, însă, carantina, izolarea sau întreruperea activității la locul de muncă, testarea RT-PCR în vederea diagnosticării realizându-se doar la recomandarea medicului. Un rezultat negativ arată fie că persoana testată nu a fost purtător al virusului în trecut, fie că perioada de timp de la infectare este încă insuficientă pentru dezvoltarea anticorpilor.

Testare gratuită și în județul Sibiu

Personalul din industria hotelieră din Sibiu care dorește să beneficieze de testarea gratuită trebuie să se prezinte la clinicile și centrele de recolectare MedLife din județ. În Sibiu sunt două centre, pe strada Someșului nr. 11 și strada Cristian nr. 20, iar un al 3-lea centru se află în Mediaș, pe strada Cloșca nr. 3.
Pentru a beneficia de gratuitate, angajații din linia întâi trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere, care să ateste că fac parte din grupul țintă. Pentru mai multe informații și pentru înscriere în program, angajații pot completa formularul aici.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Regele Charles este „foarte bolnav”. Starea monarhului este gravă, iar planurile de înmormântare sunt în curs de desfășurare

În timp ce mai multe surse au declarat că Regele Charles este optimist în ceea ce privește starea sa...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect