5.2 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Campanie de donare de sânge la Spitalul Municipal Mediaş

Cele mai citite

Medieşenii sunt aşteptaţi să doneze sânge în cadrul unei acţiuni care va fi organizată joi, 24 iunie. Centrul Județean de Transfuzii Sibiu, în colaborare cu Spitalul Municipal Mediaș organizează o campanie de donare de sânge care va avea loc în data de 24 iunie, în intervalul orar 9-14.

Persoanele interesate vor putea dona sânge în containerele amplasate în curtea Spitalului Municipal Mediaş. Înaintea donării de sânge se poate consuma un mic dejun frugal, un corn, banană, cereale, iaurt, ceai, lapte sau cafea. Este indicat ca donatorii să aibă la ei un sandwich pe care îl pot mânca în incinta centrului de transfuzii. Nu pot dona persoanele vaccinate cu Pfizer sau Moderna în primele 7 zile după vaccinare, iar persoanele vaccinate cu Astra Zeneca sau Johnson&Johnson în primele 28 de zile după vaccinare.

Donatorii sunt sfătuiți ca postdonare să consume, toată ziua, multe lichide fără alcool, și să mănânce normal. În ziua donării nu se face efort fizic, nu se lucrează la înălțime, nu se conduce autoturismul pe distanţe lungi. Dacă în timpul donării de sânge, donatorul prezintă manifestări de amețeală, călduri, grețuri sau disconfort, donarea de sânge este întreruptă și se asigură asistența medicală. Donatorii părăsesc centrul de donare doar în momentul în care se simt bine.

Persoanele care doresc informații suplimentare se pot adresa asistentului şef de unitate Ștefania Marți între 22 și 23 Iunie în intervalul orar 9 – 11, la telefonul 0372.699.114.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect