12.9 C
Sibiu
marți, aprilie 16, 2024

Spitalul Județean își mută secțiile medicale pentru a crea noi paturi Covid

Cele mai citite

Creșterea masivă a numărului de cazuri Covid din județul Sibiu i-a determinat pe șefii Spitalului Județean să caute soluții pentru a crea noi paturi pentru pacienții internați cu Covid.

Secțiile medicale ale Spitalului Județean vor fi integrate în Zona Roșie a spitalului, pentru a putea fi organizate ca secții Covid. Motivul este „o presiune constant ridicată atât în cadrul Unității de Primiri Urgențe a spitalului, care funcționează ca zonă de triaj pentru toți pacienții Covid din județ, cât și la nivelul secțiilor spitalului unde sunt internați pacienții infectați cu SARS-CoV-2”, după cum transmit reprezentanții spitalului. În acest fel vor fi suplimentate cu 78 paturile destinate pacienților Covid.
Decizia a fost luată de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, împreună cu Instituția Prefectului Județului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Inspectoratul Județean de Urgență Sibiu și Direcția de Sănătate Publică Sibiu.
Reorganizare va conduce la mutarea activității din pavilioanele medicale va fi relocată în pavilionul Oftalmologie.
SCJU Sibiu va solicita DSP avizarea noii structuri temporare urmând ca aceasta să devină operațională în circa 48 de ore, după realizarea tuturor operațiunilor specifice de amenajare și dezinfecție.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Copil de 3 ani accidentat de un autoturism

Un copil de 3 ani a fost rănit într-un accident produs luni seara pe strada Doamna Stanca, din Șelimbăr.Din...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect