0.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Simptomele infectării cu Omicron, diferite de cele ale infectării cu Delta

Cele mai citite

Primele simptome ale variantei Omicron a virusului SARS-COV-2 apar în zona capului și gâtului, după cum au constatat cercetătorii britanici, dar cele mai multe dintre persoanele infectate cu această tulpină a virusului nu prezintă semne grave. Durerile de cap, oboseala și nasul infundat sunt pricipalele manifestări provocate de virus, fiind aproape inexistente simptomele variantei Delta, între care pierderea mirosului și gustului.
Doar jumătate dintre persoanele care s-au infectat cu tulpina Omicron a coronavirusului au prezentat și cele trei simptome clasice ale variantei Delta: tuse, febră, pierderea mirosului și gustului, reiese dintr-un studiu, realizat pe baza datelor colectate din aplicația dedicată monitorizării infecției, pe teritoriul Marii Britanii, potrivit Rador. Specialiștii recomandă atenționarea populației, deoarece noile simptome sunt mai degrabă asemănătoare cu cele ale guturaiului.
„Am constatat şi în Africa de Sud, pierderea mirosului şi gustului este mult mai puţin frecventă la varianta Omicron, în vreme ce oboseala este foarte frecventă”, a explicat medicul belgian în sănătate publică și profesor de virologie, Marc Van Ranst pentru „Nieuwsblad”.
„Site-urile oficiale arată în continuare că apariţia bruscă a unei tuse puternice, febra şi pierderea mirosului şi gustului sunt principalele semne ale unei infectări cu coronavirus. Şi este deci un indiciu pentru testare şi izolare”, mai spun medicii referitor la simptomele Covid, însă în cele mai multe cazuri de infectare cu Omicron simptomele sunt nasul care curge, o durere în gât şi o durere de cap.
Specialiștii români sunt și ei de aceeași părere. Dr. Beatrice Mahler, manager al Institutului Marius Nasta, susține că, din punct de vedere al mecanismului de infectare și al simptomatologiei, îmbolnăvirea cu Omicron este mai ușoară decât a cea cu Delta. Deși simptomele par a fi blânde, virusul se transmite mult mai repede și poate urma o creștere a ratei de infectare foarte mare.
Cercetările arată că, până acum, a doua doză de vaccin Johnson poate ridica nivelul de anticorpi la o valoare protectivă pentru a nu face o formă severă de boală. Este demonstrat că persoanele vaccinate trec mai ușor prin boală: ”Oricare tip de vaccin ar alege însă o persoană vaccinată, este mult mai protejată decât una nevaccinată, spune dr. Beatrice Mahler.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect