Connect with us

Eveniment

Cazuri suspecte de hepatită acuta de origine necunoscută la doi copii din Sibiu

Avatar

Publicat

pe

Vineri, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu a raportat două cazuri suspecte de hepatită de cauză necunoscută la copii, la un băiat de 16 ani şi o fată de 10 ani.

Primul caz a fost raportat pe 19 aprilie, iar al doilea caz a fost raportat în ziua de 26 aprilie. Este vorba de o fetiţă de 10 ani, cu markeri de asemenea negativi pentru Hepatită virală A, B, C, pentru Hepatită virală E probele fiind încă în lucru. Fetiţa este externată în prezent, cu stare ameliorată.

„DSP Sibiu a raportat 2 cazuri de hepatită de cauză necunoscută, la copii: primul în 19.04.2022 – băiat de 16 ani, internat inițial la Spitalul Municipal Mediaș, ulterior transferat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu cu suspiciunea de hepatită acută. Markeri virali pentru hepatită virală A, B, C și E au fost negativi, ca și probele pentru determinarea anticorpilor anti Leptospiră. Copilul este în continuare internat, investigat și supravegheat, cu evoluție staționară, fără elemente de agravare.

Al doilea caz, în data de 26.04 – fetiță de 10 ani, cu markeri de asemenea negativi pentru Hepatită virală A, B, C , iar pentru Hepatită virală E – probele fiind încă în lucrul. În prezent, fetița este externată cu stare general ameliorată”, precizează Direcţia de Sănătate Publică Sibiu.

Alte două cazuri suspecte de hepatită acută, având cauză necunoscută, au fost înregistrate în România, a informat joi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Specialiștii investighează creșterea misterioasă a cazurilor grave de hepatită, o inflamație severă a ficatului, la copiii mici din Europa și SUA. În prezent au fost identificate peste 130 de cazuri, majoritatea în Marea Britanie. Principala teorie privind sursa îmbolnăvirilor este legată de o infecție virală, probabil cu un adenovirus – familie comună de viruși care poate provoca, printre altele, răceala comună,

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *