0.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Numărul cazurilor de variola maimuței este în creștere. Încă trei țări au anunțat primele infectări

Cele mai citite

În aproape 20 de țări în care variola maimuței nu este endemică s-au înregistrat focare ale acestei boli virale. OMS a anunțat că monitorizează extinderea cazurilor și sfătuiște populația să ia măsuri de igienă.
Emiratele Arabe Unite, Republica Cehă și Slovenia au raportat primele cazuri de variola maimuței, alăturându-se altor 18 țări. În prezent, sunt 237 de cazuri confirmate și suspecte, potrivit BBC.
Organizația Mondială a Sănătății spune că focarele care au început să apară în ultimele săptămâni nu sunt normale, dar pot fi controlate. Totuși, motivul de îngrijorare este modul în care boala este răspândită în Europa, variola maimuței fiind întâlnită mai des în Africa. „Vă încurajăm pe toți să intensificați supravegherea variolei maimuțelor pentru a vedea unde sunt nivelurile de transmitere și pentru a înțelege încotro se îndreaptă”, a declarat marți, în cadrul unei conferințe, Sylvie Briand, director al OMS.
Germania susține că a comandat până la 40.000 de doze de vaccin Imvanex – folosit pentru tratarea variolei, dar eficient și împotriva variolei maimuțelor iar România intenționează să cumpere 1000 de doze care să fie la dispoziția autorităților în cazul în care se va înregistra mai multe cazuri, scrie Adevărul.
Țările care au raportat cazuri de variola maimușei sunt: Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia, Olanda, Elveția, Marea Britanie, Israel, Argentina, Canada, SUA, Emiratele Arabe. România nu a raportat niciun caz de infectare.
„Oricine are contact apropiat cu cineva cu variola maimutei se poate infecta. Este important să înțelegeți că variola maimutei nu se răspândește cu ușurință între oameni,  ci necesită un contact apropiat.  Majoritatea cazurilor recente s-au prezentat la clinicile pentru boli cu transmitere sexuală unde au fost testati negativ pentru infecții cu transmitere sexuală obismuite”, arată comunicatul de presă publicat de Ministerul Sănătății.
Simptomele pot fi ușoare sau severe și includ erupții cutanate pe întreg corpul și pot fi însoțite de febră, durere în gât și leziuni la nivelul gurii și ochilor. Majoritatea pacienților se recuperează în câteva săptămâni, fără tratament.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect