Connect with us

Sănătate

OMS: În România au fost diagnosticate 78.760 de noi cazuri de cancer în 2012

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

cancer
Bannet continental 29 aprilie

În România s-au înregistrat 78.760 de noi cazuri de cancer în 2012, indică un studiu al Agenţiei Internaţionale pentru Cercetarea Cancerului al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, se arată într-un comunicat de presă al MediHelp International.

 Potrivit sursei citate, această statistică a clasat România pe locul al zecelea în rândul ţărilor europene în ceea ce priveşte bolnavii de cancer.

Datele furnizate de programul de cercetări EUCAN pe site-ul dedicat, arată că au existat 78.760 de noi cazuri de români care suferă de diferite tipuri de cancer, marcând o creştere faţă de anul 2011, când s-au înregistrat 51.450. Cele mai des întâlnite tipuri de cancer sunt cancerul la sân, la plămâni şi colon, arată comunicatul.

“Cel mai dureros aspect este cel legat de criza citostaticelor şi lipsa medicamentelor vitale necesare tratării pacienţilor de cancer. În aceste condiţii, bolnavii nu au altă variantă decât să se trateze în străinătate şi să plătească sume substanţiale pentru îngrijire specializată. O alternativă pentru români este o asigurare privată de sănătate”, susţine Zahal Levy, preşedintele MediHelp International, distribuitor regional de asigurări private de sănătate. Dezvoltarea programului EUCAN a fost realizată de către Cancéropôle Lyon, Auvergne, Rhone-Alpes (CLARA), autorităţile locale ale departamentului din Rhone şi zona Lyon, Comisia Europeană (DG Sanco şi DG Research) şi Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului.

Scopul EUCAN este să facă cunoscute informaţiile specifice diferitelor ţări cu privire la problemele legate de cancer, cu ajutorul datelor adunate din înregistrările despre cancer existente şi din informaţiile obţinute din cadrul bazei de date OMS  privind mortalitatea. 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *