13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Maraton 2017: Proiecte pentru integrarea în comunitate a copiilor din sistemul de protectie

Cele mai citite

Sibiu Goes STEAM si Sibiul de poveste sunt cele 2 proiecte care iau startul la Maratonul Sibiului 2017 pentru integrarea in comunitate a copiilor din sistemul de protectie. Științescu Hub si Asociatia de Poveste in colaborare cu DGASPC Sibiu isi propun să realizeze ateliere nonformale și practice gratuite copiilor din sistemul de protectie sociala.

Institutia noastra beneficiaza si in acest an de atentia unor tineri inimosi si determinati care prin proiectele lor <de poveste> si <stiintifice> vor aduce un plus de valoare si bucurie in viata copiilor institutionalizati, iar atunci cand viata ti-a oferit multe si simti ca poti darui la randu-ti altora mai putin norocosi, inseamna ca esti Omul de care avem nevoie! Multumesc copiilor care alearga pentru sustinerea acestor proiecte, colegilor nostri, tuturor celor care sunt Oameni Buni ai comunitatii sibiene!” a declarat doamna Laura Camelia Vilsan, director general DGASPC Sibiu.

Stiintescu Hub isi propune sa contribuie atat la schimbarea percepției copiilor și tinerilor asupra științelor, cat și la optimizarea modului de utilizare a tehnologiei. Cunostintele teoretice de la scoala vor putea fi intelese la nivel profund, prin experimentele și aplicațiile de la hub, iar fizica, chimia sau robotica nu vor mai fi doar niște noțiuni abstracte, imposibil de înțeles.

În plus, 64 de copii cu potențial mare pentru performanță din sistemul social de protecție, care provin atat din centrele de plasament Orlat, Agarbiciu, Medias, Sibiu, cat si din asistenta maternala vor beneficia de un mediu stimulant pentru a-și dezvolta acest potențial in cadrul celor 8 ateliere gratuite. Împreună, putem să colorăm diferit viitorul acestor copii, să le oferim un cadru în care să-și poată descoperi pasiunile, să poată evolua și în domenii precum științele și tehnologia.

Foarte aproape de noi, in centrele de plasament, sunt peste 300 de copii pentru care sustinerea noastra, a tuturor, este esentiala. Sentimentul de apartenenta este aproape inexistent in ceea ce ii priveste, iar noi ne propunem sa devenim responsabili, sa fim o comunitate care formeaza caractere, insufla valori si raspunde nevoilor de securitate. In acest sens, Asociatia de Poveste va desfasura un festival de integritate sociala in cadrul caruia, prin realizarea a 12 ateliere de lucru in echipa, doreste sa creeze relatii de prietenie intre copiii din comunitate si cei din centrele de plasament. Toate acestea vor contribui la dezvoltarea empatiei, a imaginii de sine si la schimbarea perspectivei asupra vietii.

Am invatat ca doar IMPREUNA putem SALVA COMUNITATEA. Fiind manageri de caz pentru copiii din centrele aflate in structura DGASPC Sibiu, consideram ca, in primul rind, noi trebuie sa fim modele pentru cei din jur. Haideti sa fim cu totii <Sibiul de Poveste> in Piata Mare, sambata 27 mai si sa sustinem initiativa si proiectul”, au declarat Ioana Daniela Ganta si Anca Mioara Ivanus, angajate in cadrul Serviciul de Evaluare Complexa Copii din cadrul DGASPC Sibiu.

La Maratonul Sibiului 2017, alaturi de angajatii DGASPC Sibiu, vor alega si vor sustine cele 2 proiecte un numar de 35 de copii din centrele de plasament Agarbiciu, Orlat, Gulliver, Sf. Andrei Medias.

Mă numesc Savu Tabita şi am vârsta de 13 ani. Ceea ce m-a motivat să particip la Maratonul Internaţional Sibiu au fost cauzele de caritate şi menţinerea unui organism sănătos. Am acceptat provocarea la categoria copiilor cu vârstă cuprinsă între 13 şi 16 ani. Susţin copiii din centrele de plasament pentru integrarea acestora în comunitatea „Sibiului de Poveste”. Maratonul Internaţional Sibiu este ocazia perfectă de a face faţă provocărilor. Din prima zi de antrenament (1-2 ore) am vrut să renunţ deoarece nu credeam că pot face faţă efortului, însă m-am motivat să-mi depăşesc limitele şi am continuat. Astăzi sunt bucuroasă şi mândră că la acel moment nu am renunţat şi aştept cu nerăbdare următoarele antrenamente. Îmi doresc ca acest maraton să reprezinte o experienţă unică, care să-mi ofere lecţia de a nu renunţa niciodată în faţa provocărilor.

Sunt fericit ca exista oameni cu suflet mare, care se gandesc si la copiii din centrele de plasament, copii care au nevoie de afectiune, de imbratisari, iar activitatile pe care le desfasuram impreuna cu voluntarii ne motiveaza oferindu-ne incredere in tot ceea ce facem. Ma bucur ca pot participa alaturi de colegii mei din Centrul de Plasament Orlat la Cursa Copiilor”- Laurentiu Pasu, 12 ani, CP Orlat

Particip la Maratonul Sibiului 2017 – Cursele Copiilor deoarece imi plac provocarile.Sunt mandru ca am avut sansa sa fiu educat si crescut de oamenii minunati din centru. Multumesc tuturor celor care sunt alaturi de mine, ma sustin si ma ajuta zi de zi.” – Grecu George, 11ani, CP Agarbiciu

Nu uita cat de putin ii trebuie unui copil sa fie fericit, fii eroul lui!

Pe 27 mai ne vedem în Piața Mare la Maraton!

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Copaci transplantați de pe o stradă din Sibiu. Artera a intrat în lucrări de modernizare

Lucrările de modernizare a străzii Marburg din cartierul Tineretului au început, anunță municipalitatea sibiană.Acestea includ relocarea rețelelor de utilități,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect