Promovarea profesiei de asistent social, precum și dezvoltarea capacității profesionale a celor care activează în domeniu sunt principalele obiective ale conferinței naționale organizată joi, 8 iunie, la Agnita.
Evenimentul intitulat „Asistența socială, știință și artă în contextul dezvoltării durabile” este organizat de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali – Structura Teritorială a Județului Sibiu, în parteneriat cu Facultatea de Stiințe Socio-Umane (Universitatea „Lucian Blaga”) și Centrul de Îngrijire și Asistență Agnita.
Înscriindu-se în rândul activităţilor de formare profesională continuă, manifestarea este creditată de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR) și se bucură de prezența președintelui acestui for, Doru Buzducea, doctor în Sociologie, decanul Facultății de Sociologie și Asistenţă Socială din cadrul Universității din Bucureşti și a celor doi vicepreședinți: Cristian Roșu și Ionuț Durnescu.
„Conducerea CNASR și-a propus să ridice Sibiul în picioare pentru asistența socială. Ne bucurăm că județul Sibiu este receptiv și implicat în promovarea și valorizarea profesiei de asistent social. De aici, din Sibiu, din inima țării, dorim să transmitem un mesaj și un îndemn edificator pentru oficialități și, în mod special, pentru comunitatea locală a asistenților sociali: nu există dezvoltare durabilă fără asistență socială”, a declarat Doru Buzducea.
Valeria Guliman, președintele CNASR, Structura Teritorială a Județului Sibiu, a precizat că începând cu anul 2007, pentru comunitatea profesională a asistenților sociali sibieni, organizarea evenimentelor de formare profesională continuă a devenit o tradiție, reunind an de an un număr mare de profesioniști din domeniul asistenței sociale.
„Evenimentele desfășurate cu asemenea ocazii au îmbrăcat forme diferite: dezbateri, lansare de carte, emisiuni și interviuri, publicări de articole, simpozion național și, nu în ultimul rând, târguri. Anul acesta, ne-am gândit însă la o formă de organizare mai aparte, îmbinând utilul cu plăcutul, știința cu tradiția, reunind specialiști și beneficiari, deopotrivă. Ne-a surprins în mod plăcut impactul mare al evenimentului, urmând să fie prezenți la Agnita un număr considerabil de participanți; asistenți sociali, medici, psihologi, cadre didactice, politicieni, preoți, jurnaliști, atât din județul Sibiu, cât și din țară”, a subliniat Valeria Guliman.
Gazda evenimentului programat să înceapă, joi, 8 iunie, la ora 10:00, va fi Centrul de Îngrijire și Asistență Agnita (str. M.Viteazu, nr.16 – 18), din subordinea Consiliului Județean Sibiu.
Manifestarea se va încheia cu o seară tradițional-românească ‒ șezătoarea: La bunici, acasă ‒ prilejuind astfel întâlnirea a trei generații: studenți, adulți (specialiști) și vârstnici (beneficiari ai CIA Agnita).