4.1 C
Sibiu
joi, noiembrie 30, 2023

Avertisment: COVID-19 rămâne o ”ameninţare”

Cele mai citite

COVID-19 rămâne o „ameninţare”, a afirmat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, la patru ani de la apariţia maladiei care a făcut milioane de victime şi a afectat puternic economia mondială, dar care nu a mai fost văzută ca o prioritate, potrivit France Presse.

„Acest virus, SARS-CoV-2, circulă în prezent în toate ţările şi constituie în continuare o ameninţare”, a avertizat Maria Van Kerkhove, cercetătoare a OMS responsabilă de lupta împotriva pandemiei.

„Trebuie să rămânem vigilenţi, căci virusul circulă, evoluează şi se schimbă”, a insistat ea, în cursul unui schimb de opinii cu publicul pe reţele de social media.

Maria Van Kerkhove a fost una din personalităţile bătăliei date de OMS împotriva maladiei. Ea este în prezent director interimar responsabil de pregătirea măsurilor de prevenţie împotriva epidemiilor şi pandemiilor.

Există în prezent trei variante ale virusului COVID-19 (XBB.1.5, XXB.1.16 şi EG.5) aşa-zise de „interes”,care fac obiectul unei supravegheri sporite.

O a patra (BA.2.86) urmează să li se alăture, chiar dacă nu prezintă o gravitate crescută a maladiei.

„Am constatat o creştere lentă şi regulată a depistării sale în lume„, a explicat Van Kerkhove.

În afara simptomelor acute şi imediate, OMS îşi exprimă preocuparea pentru efectele pe termen lung provocate de virus, cunoscute sub numele de COVID lung.

„Avem dovezi că vaccinarea cu vaccinurile împotriva COVID-19 reduce riscul” de COVID lung, a declarat Maria Van Kerkhove.

Ea a indicat că 13,5 miliarde de vaccinuri împotriva COVID-19 au fost administrate în lume de la primele injecţii la sfârşitul anului 2020.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Autoturism distrus de un incendiu, în Orlat

Pompierii Punctului de Lucru Săliște au intervenit, joi, în localitatea Orlat pentru lichidarea unui incendiu de autoturism.Pompierii...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect