Iată un „medicament” minune pentru o mulţime de afecţiuni pe care le poate ameliora, un adjuvant în: avitaminoze, diabet, furunculoză, acnee, seboree, enterite, colite, diaree, constipaţie, arsuri, zona Zoster, Alzheimer, pneumonie, anemie, gripă. Nu e loc să le înşirăm pe toate. Secretul? Drojdia este „hrană vie”. Miliarde de vietăţi microscopice „muncesc” pentru a dospi pâinea, pentru a fermenta vinul sau berea. De aceea i se spune chiar drojdie de bere.
Iată ce conţine: aproape 5o% proteine, 17 vitamine, cele mai multe din complexul B, apoi 16 aminoacizi, între care cel nucleic, pe care-l pierdem odată cu vârsta, şi de aceea pielea îmbătrâneşte, se usucă şi se ridează şi mai conţine şi 14 săruri minerale, începând cu calciul şi tarminând cu seleniul.
Pe scurt, drojdia de bere este o sursă de sănătate, de imunitate, un elixir al tinereţii pielii şi al sistemului nervos echilibrat, un excelent detoxifiant. Iar dacă faceţi tratament cu antibiotic, ce probiotic mai bun decât drojdia de bere vă trebuie, când ea reface flora intestinală pe cale naturală?!
Dar, ca orice remediu natural, nu se consumă prosteşte, ci cu măsura înţelepciunii: linguriţa. Drojdia crudă se ia în doze mici în amestec cu miere, iar cea uscată cu inghiţitura, dizolvată în sucuri de fructe sau de legume NATURALE!!! E esenţial.