4.1 C
Sibiu
vineri, noiembrie 29, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Beneficiile oului

Cele mai citite

Tot ce este discreditat de industria chimică şi monopolurile comerciale să ştiţi că este tocmai invers, adică BUN! Aşa şi oul, etichetat ca „duşman al sănătăţii” tocmai de către duşmanii sănătăţii, care susţin că este o bombă de colesterol rău.

ÎN REALITATE devine neutru prin lecitina din gălbenuş, care neutralizează colesterolul şi mai şi stimulează activitatea creierului şi a celulelor nervoase în general. Iar albuşul este proteină pură, asimilată complet de organismul uman. Nu-i aşa că ştie Dumnezeu ce face?!

Iată ce conţine oul (calculat la 100 grame, adică la 2 ouă): 12 g proteină, 1 g glucide, 11 g grăsimi, 500 miligrame colesterol (bun), câte 130 miligrame sodiu şi potasiu, 12 miligrame magneziu, 200 miligrame fosfor – şi el hrăneşte creierul, 50 miligrame calciu şi 1,7 micrograme vitamina D, care-l şi fixează în oase, prevenind osteoporoza, apoi 2 miligrame fier, 40 micrograme caroten în gălbenuş, vitaminele B6 – 0,12, B12 – 2,1 şi E – 1,2 micrograme, acid folic 47 micrograme. Detoxifică, fixează calciul şi fierul în organism, hrăneşte celula nervoasă. Iar două ouă au împreună doar 150 de calorii, deci, folosite cu cap şi fierte tari, pot fi de folos într-o cură de slăbire. Sub această formă însă oul pierde o serie din beneficiile lui.

Îşi păstrează proprietăţile intacte când e fiert moale sau sub forma ochiurilor româneşti, adică făcute în apă clocotită, nu în ulei încins.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Sibiancă de 73 de ani, rănită în timp ce traversa pe roșu

O sibiancă a fost rănită într-un accident rutier produs vineri seara pe Bulevardul Corneliu Coposu, în municipiul Sibiu.Din primele...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect