Media ultimelor două săptămâni a adus în medie 8,4 cazuri pe zi, iar în ultimele 3 zile ale săptămânii trecute au fost raportate câte 10 cazuri pe zi, în județul Sibiu. Acesta este se pare ritmul pe care răspândirea coronavirusului și a bolii Covid-19 l-a păstrat în județul nostru.
Volumul de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV 2 din județul Sibiu este în continuare mai mare decât cel înregistrat în vara anului trecut, când au existat multe zile cu zero cazuri. Este indiscutabilă reducerea impactului acestei boli în rândul populației din Sibiu, dar la fel de clar este că boala nu dă semne că va dispărea definitiv. În același timp, situația la nivelul spitalelor și cea care urmărește decesele produse de această boală arată că pandemia Covid-19 s-a transformat într-o boală sezonieră simplă, fără impact major asupra populației. Mai exact, autoritățile nu au mai anunțat de foarte multe zile decese ale unor pacienți Covid, iar în spitalele din județul Sibiu nu mai este internat niciun pacient în stare gravă, în secțiile ATI speciale. La începutul acestei săptămâni mai erau 14 pacienți cu forme ușoare ale bolii, aflați în spitalele sibiene. Cel mai recent raport al Ministerului Sănătății arată că în județul Sibiu au fost doar 4 cazuri depistate.
La nivel național, Covid-19 mai este prezent cu destule cazuri zilnice. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 188 de teste pozitive, cu o rată de pozitivare de 2,3% din cele 8.000 de teste efectuate. În toată țara s-au produs 5 decese (din care unul anterior zilei de duminică), nivelul mediu al victimelor Covid-19 fiind relativ constant în ultimele săptămâni.
În acest moment mai sunt 76 de pacienți în secții ATI din toată țara, dintr-un total de 547 de pacienți cu diagnostic Covid-19, internați în secții de infecțioase, la nivel național.
Reamintim că, în România, 65.678 de persoane și-au pierdut viața în urma infectării cu virusul SARS-COV-2, acestea fiind diagnosticate cu Covid-19. Decesul a fost produs direct de efectele virusului, în general probleme severe de respirație și circulație, sau de agravarea bolilor anterioare pe care le aveau pacienții respectivi.