32.4 C
Sibiu
vineri, iulie 4, 2025

Clădirea Fizioterapie I, veche de 100 de ani, a fost modernizată

Cele mai citite

6, 5 milioane de lei este valoarea investiției prin intermediul căreia clădirea secţiei clinice Reabilitare Medicală I (cunoscută ca Fizioterapie I) a Spitalului Județean, veche de 100 de ani, a fost extinsă şi complet renovată, banii provenind integral din bugetul Consiliului Județean. Lucrările au început în martie 2014, gradul de realizare fiind în prezent de aproximativ 95%. Imobilul va fi parţial dat în folosinţă în cursul acestei săptămâni, urmând ca în martie 2015 procesul de reabilitare să fie finalizat în întregime. Iniţial, data finalizării a fost stabilită pentru martie 2017 dar apoi termenul a fost refixat pentru martie 2015 datorită creşterii ritmului de execuţie a lucrărilor.
„Reabilitarea completă a clinicii noastre reprezintă un eveniment important care implică creşterea calităţii actului medical şi a pregătirii universitare şi postuniversitare. Astfel pacienţii noştri vor putea beneficia atât de confort cât şi de servicii medicale performante şi de înaltă calitate, iar studenţii şi medicii rezidenţi de un proces de învăţământ mai bun. Ţin să mulţumesc celor care au înţeles rolul important pe care îl ocupă reabilitarea medicală în procesul de reintegrare socio-profesională a persoanelor cu dizabilităţi şi s-au implicat în acest proiect”, a declarat Şef Lucrări Dr. Florina Popa, medic şef al Secţiei Clinice Reabilitare Medicală I.


Lucrările au presupus refacerea instalaţiilor electrice, termice şi sanitare şi de canalizare, consolidarea clădirii, reamenajarea podului ca mansardă, amenajare şi recompartimentare a spaţiilor existente, crearea unor spaţii noi în subsolul clădirii anterior acoperite cu pământ, lucrări pentru dotare cu lift exterior, semnalizare alarmare în caz de incendiu şi rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.
Clădirea este prevăzută cu 4 nivele (subsol, parter, etaj 1 şi mansardă) şi au fost create spaţii noi prin mansardarea clădirii şi recompartimentarea celor existente, suprafaţa secţiei crescând de la 1010,4 m2 la 1289,77 m2.
În spaţiile nou create au fost amenajate cabinete medicale, saloane, sală de masă, sală de curs, vestiar pentru pacienţi şi personal, cabinet de terapie ocupaţională şi pentru elongaţii vertebrale, registratură, toaletă pentru persoanele cu dizabilităţi.
Baza de tratament a fost dotată cu aparatură performantă de fizioterapie, fiind înlocuită toată aparatura anterioară care avea o vechime de peste 50 de ani.
Sala de kinetoterapie a fost dotată cu spaliere noi, un covor rulant şi bare paralele pentru reeducarea mersului, masă de verticalizare, biciclete medicale, aparat pentru elongaţii vertebrale.
„Reabiltarea medicală este o componentă esenţială a SCJU Sibiu datorită faptului că aici se recuperează şi se tratează pacienţi cu o patologie diversă. Practic, prin recuperarea medicală se oferă pacienţilor şansa la o viaţă nouă. De aceea, am dorit ca procesul de recuperare să se deruleze într-o secţie modernă şi complet utilată, în condiţii civilizate care să asigure atât confortul pacienţilor cât şi derularea eficientă a actului medical şi a tuturor procedurilor aferente. Ne bucurăm că am reuşit să ne atingem obiectivul propus mult mai repede decât era estimat iniţial în condiţiile susţinerii financiare de care am avut şi avem parte din partea ordonatorului principal de credite”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Vasile Spinean.
Secţia Clinică Reabilitare Medicală I dispune de 30 de paturi repartizate în 13 saloane, fiecare având baie proprie: 3 rezerve, 5 saloane cu 2 paturi, 3 saloane cu 3 paturi şi 2 saloane cu 4 paturi, 10 saloane fiind la etajul 1 şi 3 saloane la mansardă.
În clinică sunt trataţi pacienţi cu diverse dizabilităţi, în special după afecţiuni neurologice, ortopedice, posttraumatice şi reumatice. Pacienţii vor putea să efectueze tratamente moderne de reabilitare medicală şi anume de electroterapie de joasă, medie şi înaltă frecvenţă: băi galvanice, ultrasonoterapie, fototerapie cu radiaţii infraroşii şi ultraviolete, laserterapie, unde scurte, diapulse, magnetoterapie locală şi generală.
În cadrul secţiei activează o echipă formată din 3 medici primari, 4 kinetoterapeuţi, 20 asistenţi medicali (17 dintre aceştia cu pregătire de balneofizioterapie), 2 registratori medicali şi 7 angajaţi ca personal auxiliar sanitar (infirmiere, îngrijitoare de curăţenie).

Publicitate
Cick
spot_img
Ultimele știri

Sibian condamnat la închisoare pentru act sexual cu minor

Un tânăr de 30 de ani, din Poplaca, va sta 5 ani și jumătate la închisoare pentru comiterea infracțiunii...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect