0.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Clinica MISAN MED, servicii medicale profesioniste și aparatură de ultimă generație

Cele mai citite

Clinica MISAN MED a reușit performanța de a achiziționa anul acesta, prin fonduri europene, nu mai puțin de opt aparate de ultimă generație, an de producție 2019. Ecografe performante 3D și 4D, sistem de videoendoscopie pentru gastroscopie și colonoscopie, aparat polipectomie, laser endovascular, spirometru, pistol biopsie, criocauter și sirolaser. Pe lista investițiilor se mai adaugă aparate de sterilizare și un scaun cu rotile automat pentru pacienții cu dizabilități sau pentru cei care beneficiază de serviciile oferite de Clinica MISAN MED în spitalizarea de zi.
Dr Maria Iliuț, managerul Clinicii MISAN MED ne vorbește despre scopul acestor investiții majore și despre avantajele pe care aparatura achiziționată o are  în desfășurarea actului medical.
Opt aparate performante, axate în principal pe domeniul imagistic. De ce?
E simplu. Din practica de ani de zile și intrând în contact zilnic cu zeci de pacienți, am ajuns la concluzia că stabilirea unui diagnostic precis este factorul cel mai important pentru prevenirea, tratarea și vindecarea bolilor. Aceste aparate, în mod special ecografele și sistemul de videoendoscopie, au capacitatea de a stabili cu precizie un diagnostic. În plus, ele pot fi folosite pentru un spectru mai larg de examinări, chiar și mai prelungite, dacă este necesar, fără a fi invazive. Am luptat pentru aceste investiții, am reușit achiziționarea unor aparate de ultimă generație și în paralel am încercat să formez în Clinica MISAN MED o echipă de profesioniști care să vină în slujba oamenilor. M-am gândind la faptul că fiecare persoană care ne trece pragul are o problemă, iar datoria noastră este să îi ajutăm pe toți cei care apelează la serviciile noastre.
Ultima achiziție, două ecografe: Voluson P8, liderul ecografelor 4 D, și Vivid S70 N.

Volusonul P8, reprezintă sistemul de înaltă performanță în cercetările cu privire la sănătatea femeilor. Această performanță e dată de caracteristicele tehince deosebite pe care le are:

  • modul de lucru este 4D în timp real, 3D static;
  • are funcție de mărire a imaginii 22x;
  • deține software de elastografie (util în depistarea precoce a cancerului de sân și a modificărilor precanceroase);
  • deține software pentru evaluarea 3D a trompelor uterine cu ajutorul substanței de contrast;
  • deține software pentru depistarea malformațiilor copilului în viața intrauterină;
  • permite punerea în evidență a fluxurilor sangvine fără utilizarea tehnologiei Doppler în modul 2D, oferind astfel o protecție mai mare fătului împotriva radiațiilor;

În plus, permite trimiterea imaginilor direct pe adresa de e-mail a pacientului odată ce aceasta a fost introdusă în datele demografice. Aparatul poate fi folosit și în examinările pentru abdomen, obstetrică (inclusiv cardiologie fetală), ginecologie, organele mici (tiroidă, sân), zona transrectală și zonele musculo-scheletale.

Vivid S70N– face parte din ultima generație de ecocardiografe, asigurând un diagnostic de înaltă performanță în examinările cardiovasculare prin calitatea excepțională a imaginii care permite identificarea mișcării pereților inimii. Imaginea afluxului de sânge și tehnologia rapidă de măsurare completează avantajele aduse atât medicului, cât și pacientului, prin folosirea unui ecograf de ultimă generație în diagnosticarea afecțiunilor cardiovasculare. Vivid S70N mai poate fi folosit în examinările pediatrice, fetale, abdominale și ginecologice.
Colposcopul este instrumentul prin care vaginul și colul uterin pot fi vizualizate. Colposcopia este utilă în depistarea modificărilor precanceroase și canceroase ale vulvei, vaginului și colului uterin. Această investigație este recomandată în primul rând femeilor care au prezentat anomalii la examenul ginecologic sau rezultate anormale la testul Babeș-Papanicolau. Din păcate, precizează dr. Maria Iliuț, nu toate femeile fac acest test extrem de important și, la fel de grav este că cel puțin o treime neglijează să facă colposcopie în cazul înregistrării unor rezultate suspecte. Îndemn femeile să înțeleagă că este mult mai ușor și mai ieftin să prevină, decât să se ajungă în momentul în care nu se mai poate face nimic, iar costul suprem nu poate fi cuantificat pentru că vorbim despre pierderea vieții.

Sistemul de videoendoscopie OLYMPUS are componente: videogastroscopie și videocolonoscopie. Videogastroscopia, o investigație noninvazivă, este un examen ce permite examinarea tubului digestiv de la esofag până la duoden, extragerea corpilor străini și ablația unor tumori mici, precum și oprirea unor hemoragii prin injectare sau coagulare. Videogastroscopia este indicată atunci când apar situații de hemoragie digestivă superioară, sindrom dispeptic apărut peste vârsta de 45 de ani, simptome persisitente de boală de reflux gastroefagian, mai ales după un tratament, difagia, identificarea varicelor esofagiene și gastrice în cazul cirozei hepatice și anemie feriprivă (secundară).
Videocolonoscopia, tot o investigație noninvazivă a intestinului gros (rectul și colonul). Ea se efectuează cu colonoscopul, un instrument (tub) subțire și flexibil care are atașată o cameră mică prin care se pot face fotografii și înregistrări video. Colonoscopia este necesară când pacientul are simptome ca: sângerări neexplicabile la nivelul rectului, diaree cronică sau constipație, sângerări în scaun și dureri ale etajului abdominal inferior. Se recomandă cu precădere persoanelor care au riscuri crescute de  a face cancer de colon. Prin colonoscopie se realizează un screening pentru cancerul colorectal sau al polipilor colonici și screening în cazul celor operați de cancer de colon sau rectal pentru a vedea dacă au apărut recurențe.
Aparatul pentru polipectomie se utilizează la îndepărtarea polipilor de la nivelul colonului fie prin tăierea la rece, fie prin folosirea curentului electric (electrorezecție). Același curent poate fi folosit la cauterizarea rănii rămase sau pentru oprirea sângerării postpolipectomie. Clinica MISAN MED oferă spitalizare de zi pacienților care recurg la toate investigațiile ectuate cu apartele menționate până acum.
Prin Laserul endovascular Leonardo se aplică terapia cu laser, cel mai modern tratament chirurgical al varicelor fără smulgerea venelor insuficiente. Aceasta consta în fotocoalgularea termică cu contracție tisulară și distrugerea colagenului din peretele vasului ducând astfel la obliterarea și sau distrugerea venelor tratate. Ecograful cu sondă liniară (vasculară) și program doppler color permite vizualizarea fluxului venos și controlul închiderii complete a lumenului după aplicarea pulsului laser. Tratamentul venos se face sub ghidaj ecodoppler, fiind o precedură simplă cu disconfort minim pentru pacient.
Criocauterul este instrumentul prin care se efectuează crioterapia. Prin această procedură, rapidă, ieftină și ușor de aplicat, care nu necesită anestezie locală și are rezultate cosmetice excepționale cu risc minim de cicatrice, se distrug formațiunile tumorale cutanate benigne și maligne. O ședință de crioterapie se desfășoară prin utilizarea criocauterului, prin pulverizarea (la o temperatură foarte joasă) azotului lichid timp de aproximativ 20 de secunde.
Pistolul biopsie este utilizat în biopsia de prostată, sân, hepatică, renală etc. Puncția biopsie presupune recoltarea unor fragmente tisulare din formațiunile tumorale situate superficial sau profund în scopul stabilirii unui diagnostic de certitudine, anatomopatologic. Intervenția se face cu anestezie locală sub ghidaj ecografic, nefiind necesară spitalizarea pacientului.
La toate acestea, putem adăuga dotarea cabinetului stomatologic cu un sterilizator cu o performanță tehnică deosebită și un Siro Laser Blue, laser de ultimă generație cu spectru larg. În plus, Clinica MISAN MED a fost dotată cu Electrocardiograf CONTEC, Spirometre și noi aparate de sterilizare. Ne-am gândit și la pacienții care au dizabilității și am achiziționat un scaun cu rotile automat extrem de confortabil și, mai ales, sigur.
Mai avem surprize, (aparat de Osteodensitometrie pentru determinarea osteoporozei, stație bimodulară ORL și Videofibroscop naso-faringo-laringian). Dar toate acestea le păstrăm pentru anul viitor.
„Nu am precupețit niciun efort pentru a aduce Clinica MISAN MED la cele mai înalte standarde profesionale. Satisfacția pe care o am la sfârșitul zilei vine de la pacienții care îmi mulțumesc pentru serviciile oferite, pentru modul în care echipa de medici pe care am format-o interacționează cu ei. Este o relație medic-pacient bazată pe respect, pe dialog, pe simpatie și, mai important, pe empatie. Profit de această ocazia și le urez tuturor multă sănătate și Sărbători Fericite.
Clinica MISAN MED este situată pe Strada Hipodromului, nr. 3B, iar programările, atât pentru serviciile medicale decontate de Casa de Asigurări de Sănătate și Casa de Sănătate OPSNAJ, dar și pentru cele cu taxă, se pot face la numerele de telefon 0748.200.207, 0269.245.516, 0369.801.555.
Pentru mai multe informații despre serviciile medicale oferite de Clinica MISAN MED puteți accesa site-ul instituției www.misanmed.ro

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect