3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Comisia de Etică din Spitalul Județean spune că decesul femeii operate la rinichi nu s-a produs din vina medicilor

Cele mai citite

Comisia de Etică, Deontologie Medicală și Disciplină a Spitalului Județean Sibiu a stabilit că nu medicii sunt vinovați de decesul femeii operate la rinichi, pe 17 iulie.
După acuzații aduse de familia unei femei decedate în Spitalul Județean de Urgență Sibiu, în Secția Urologie, Comisia de Etică, Deontologie Medicală și Disciplină a anunțat că „asistența medicală acordată pacientei a fost în conformitate cu standardele și normativele în vigoare, respectându-se protocoalele medicale. Pacienta a  beneficiat de îngrijiri medicale complexe acordate de o echipa multidisciplinară, fiind asigurat în timp util un tratament corespunzător.” Potrivit informațiilor furnizate de spital, femeia a fost internată cu dureri și grețuri, a fost operată pentru extragerea de pietre la rinichi și a suferit o degradare puternică a stării de sănătate din motive ce nu pot fi imputate medicilor.
Pacienta a fost internată pe 15 iulie, a fost operată pe 17 iulie, iar la circa 5 ore după operație a prezentat sângerări în zona sondei uriare fixate de medici. „În urma rezultatelor analizelor s-a indicat suspiciunea de Coagulare Intravasculară Diseminată (CID) în context septic brusc instalat (urosepsis), motiv pentru care a fost solicitat consult Anestezie și Terapie Intensivă, pacienta fiind transferată în cadrul acestei secții.” În data de 18 iulie i s-a pus diagnostic CID, existând noi episoade de sângerare specifice coagulopatiei de consum. Starea femeii s-a agravat, însă, în următoarele zile, cu insuficiență multiplă la organe, instalându-se starea de comă. A fost nevoie inclusiv de o resuscitare, în urma unui stop cardiorespirator. După cum se arată în raportul comisiei, au fost stabilite următoarele diagnostice: stare septică, insuficiență multiplă de organ, coagulare intravasculară diseminată, insuficiență respiratorie acută, insuficiență renală acută, insuficiență hepatică, status post stop cardio respirator resuscitat, ascită, șoc infecțios, coagulopatie de consum, hemoragie digestivă.
Pe 29 iulie, starea pacientei s-a agravat și mai tare: „pacienta cu stare generală foarte gravă, prezintă bradicardie severă, care nu a răspuns la administrarea medicației specifice, pacienta intrând in asistolie. Au fost efectuate manevrele de resuscitare la care pacienta nu a răspuns, la ora 18.50 declarându-se decesul.”
Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgențe spun că „Din nefericire, în pofida eforturilor personalului medical, care a utilizat toate resursele disponibile, salvarea vieții pacientei nu a fost posibilă în acest caz complex și deosebit de grav. Ne exprimam din nou întreaga compasiune față de familia pacientei și suntem solidari cu aceasta în momentele de durere pe care le traversează.”
Semenează președintele Comsiei de Etică, dr. Florin Grosu, și purtătorul de cuvânt, Decebal Toderiță.
Potrivit descrierilor medicale, Coagularea Intravasculară Diseminată, cea care pare a fi stat la originea decesului pacientei, poate avea multiple cauze, între care și cele infecțioase, care par a fi avut legătură cu situația femeii internate pentru o banală operație de pietre la rinichi.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: A murit Gheorghe Vaida, antrenor de tenis de masă la Romgaz Mediaș

Antrenorul Gheorghe Vaida, care a descoperit-o pe multipla campioană Andreea Dragoman, a încetat din viață.Anunțul a fost făcut pe...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect