0.2 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Controale ISU la spitalele din județul Sibiu. Câte nu au autorizație de securitate la incendiu

Cele mai citite

Mai multe clădiri ale spitalelor din județul Sibiu funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, au transmis reprezentanții ISU, la solicitarea Sibiu100%. Potrivit acestora, 13 clădiri aferente unităților spitalicești nu necesită autorizare deorece sunt construcții vechi care nu au suferit modificări structurale. Spitalul de Pediatrie este singurul care are toate clădirile autorizate.

În perioada 16-20 noiembrie, specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul ISU SIBIU au efectuat împreună cu cei de la DSP Sibiu controale tematice la secții ATI – Covid 19 din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu, a Spitalului Clinic Militar de Urgență Sibiu, Spitalul de Pediatrie Sibiu și Spitalul municipal Mediaș.

Controalele au vizat verificări pe linia măsurilor PSI

Potrivit slt. Alina Voina, aceste controale au vizat verificări pe linia măsurilor PSI, fiind analizată situația din punct de vedere al avizării-autorizării clădirilor în care se află secțiile ATI. De asemenea, a fost analizat modul de îndeplinire a obligațiilor prin Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, precum și funcționarea și exploatarea instalațiilor de detectare, semnalizare, alarmare și stingere a incendiilor. Controalele au vizat, totodată, dotarea cu stingătoare de incendiu a secțiilor ATI, precum și modul de verificare a acestora, potrivit prevederilor legale. Specialiștii ISU au verificat și documentele care să ateste funcționarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice și a instalațiilor și echipamentelor specifice activității din secțiile ATI (substanțe anestezice inflamabile, butelii de oxigen, instalații aferente stațiilor de oxigen etc.).

Câte spitale au autorizație de securitate la incendiu
În urma controalelor efectuate, specialiștii ISU au constatat că mai multe clădiri ale spitalelor din județ nu au autorizație de securitate la incendiu.
În ceea ce privește Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, acesta deține următoarele corpuri de clădire autorizate: Clinica Infecțioase, Clinica de recuperare nr. 1 și nr. 2, Ambulatoriu nr. 1 și Centrul de Cercetare Invazivă și Non Invazivă Cardiovasculară și corpul extins UPU Sibiu. Fără autorizație de securitate la incendiu funcționează Secția ATI, Corpul de clădire Neurochirurgie și Oftalmologia.

Potrivit reprezentanților ISU, la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu toate clădirile aferente sunt autorizate.

La Spitalul de Pneumoftiziologie, primul corp este autorizat, iar celelalte clădiri aferente sunt construcții vechi care nu au suferit modificări structurale. La Spitalul General C.F. Sibiu, clădirile sunt construcții construcții vechi care nu au suferit modificări structurale.

În ceea ce privește Spitalul Municipal Mediaș, Corpul de Pneumologie este autorizat, iar celelalte clădiri vechi care nu au suferit modificări structurale.

La Spitalul orașului Cisnădie clădirea medicală nu deține autorizație de securitate la incendiu, iar celelalte construcții sunt vechi, fără modificări structurale.

De asemenea, reprezentanții ISU transmit că la Spitalul de Psihiatrie Sibiu Corpul Medical nr. 1 se află în proces de autorizare, iar celelalte clădiri sunt construcții vechi fără modificări structurale.

În ceea ce privește Clinica Privată MedLife, Corpul de clădire situat pe str. Izvorului deține autorizație de securitate la incendiu, în vreme ce corpul de clădire situat pe str. Constituției nu deține autorizație de securitate la incendiu.

„De asemenea, un număr de 13 clădiri aferente unităților spitalicești nu necesită autorizare deorece sunt construcții vechi care nu au suferit modificări structurale”, mai transmit reprezentanții ISU Sibiu.

Potrivit acestora, „autorizaţie de securitate la incendiu reprezintă actul administrativ emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situaţii de urgenţă judeţean sau București-Ilfov, prin care se certifică, în urma verificărilor în teren şi a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinţei esenţiale – securitate la incendiu”, iar „aviz de securitate la incendiu  reprezintă  actul emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situaţii de urgenţă judeţean sau București-Ilfov, după verificarea de conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, adoptate în documentaţiile tehnice de proiectare, pentru îndeplinirea cerinţei esenţiale – securitate la incendiu – a construcţiilor, instalaţiilor şi altor amenajări”.
 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect