Cele două laboratoare din Sibiu au intensificat numărul de teste COVID-19 efectuate, fiind înregistrate 55 de noi determinări în ultimele 24 de ore, potrivit datelor autorităților. Dintre acestea, 18 au fost pozitive, după cum reiese din aceste date, astfel că numărul total al persoanelor infectate în Sibiu a urcat la 90. Opt persoane au decedat până acum în Sibiu, dintre persoanele infectate cu coronavirus.
Numărul persoanelor testate cu rezultate negative, în județul Sibiu, este de 349, în total fiind efectuate 439 de teste de la debutul epidemiei de coronavirus.
Potrivit Instituției Prefectului, numărul persoanelor aflate în izolare, monitorizate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a scăzut la 1.258 în timp ce numărul celor aflați în carantină a crescut la 519.
Autoritățile locale anunță că pe 8 aprilie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu au fost livrate 5.000 măști FFP2, 5.000 combinezoane, 15.000 măști chirurgicale cu 3 pliuri.
În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 8 aprilie, au fost aplicate 113 amenzi, în valoare de peste 230.000 lei, toate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.
Pentru prima dată după mai multe zile, ieri nu au fost persoane conduse în centrele de carantină, în schimb 515 persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de izolare, nefiind identificate persoane care să nu respecte măsura izolării. De asemenea, 3 societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență.
Instituția Prefectului anunță că, din 16.03.2020, de la data instituirii stării de urgență, până în prezent au fost aplicate 2.878 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4 milioane de lei. Un număr de 193 de persoane au fost sancționate pentru nerespectarea măsurilor izolării fiind aplicate amenzi în valoare totală de 387.964 de lei.
Sancțiunilor prevăzute de ordonanțele militare le sunt aplicabile dispozițiile O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor cu modificările și completările ulterioare, cu următoarele excepții (începând cu 31.03.2020):
– contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator pentru contravențiile prevăzute la art. 28;
– sumele provenite din amenzile aplicate pentru contravențiile prevăzute la art. 28 se fac venit integral la bugetul de stat.