11.2 C
Sibiu
duminică, mai 19, 2024

CORONAVIRUS Primele informații de la autopsii: unii pacienți COVID-19 decedați ar mai fi putut trăi 20 – 30 de ani

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Autopsiile pacienților decedați în urma infectării cu SARS-CoV-2 au scos la iveală noi informații cu privire la modul în care virusul afectează organismul. Scepticii care cereau astfel de autopsii au la dispoziție acum date direct de la un medic anatomopatolog.

Într-un interviu acordat jurnaliștilor Digi24, directorul medical al Spitalului Colentina, profesorul de anatomopatologie Sabrina Zurac a făcut dezvăluiri surprinzătoare despre ce au scos la iveală autopsiile realizate pe pacienții uciși de COVID. Noul coronavirus afectează toate organele, iar pacienții cu boli grave ar mai fi putut trăi chiar și 20-30 de ani dacă nu ar fi fost infectați cu COVID, sunt constatările medicilor de la Spitalul Colentina din Capitală, după autopsiile efectuate pacienților decedați în urma infectării cu SARS-C0V-2.
„Am făcut mai multe autopsii. Au fost pacienți cu stare de sănătate absolut bună. Infecția cu SARS-CoV-2 produce afecțiuni la nivelul tuturor organelor, principalele afecțiuni sunt la nivel pulmonar și cardiac. (…) Dacă nu ar fi avut COVID, supraviețuirea, rata de viață era peste 20, 30 de ani. (…) Le-am făcut autopsia tocmai pentru a stabili leziunile pe care infecția cu SARS-CoV-2 le produce la nivelul țesutului, la pacienții din România. În fiecare țară există niște predispoziții genetice și în funcție de bagajul genetic al fiecărei populații, modificările ce apar pot să fie diferite”, a spus dr. Sabrina Zurac.
În urma autopsiilor, medicii au devăluit că anumiți pacienți cu afecțiuni grave ar mai fi trăit minimum 20-30 de ani dacă nu ar fi fost infectați cu noul coronavirus. Specialiștii au dat ca exemplu pacienți cu boli asociate, cu vârste cuprinse între 40-57 de ani, printre care persoane supraponderale.
Potrivit dezvăluirilor medicilor, infecția cu SARS-CoV-2 poate afecta toate organele, principalele afecțiuni fiind produse la nivel pulmonar și cardiac. Medicii au observat o scădere a numărului de limfocite, despre care spun că este un efect demonstrat al infecției cu SARS-Cov-2.
De la debutul pandemiei și până astăzi, pe teritoriul României  au decedat 1.667 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, se arată în ultima informare transmisă de Ministerul Sănătății.
Analiza deceselor realizată de INSP indică faptul că persoanele cu vârste cuprinse între 70-79 ani şi 60-69 ani şi peste 80 de ani sunt cele mai afectate: 27% din pacienții decedați aveau între 70-79 ani, 26% aveau 60-69 ani şi 24% aveau peste 80 de ani. Grupa de vârstă 50-59 ani are un procent de decese de 13%, în timp ce persoanele din categoria 40-49 ani au un procent de mortalitate mult mai mic, de 5,5%. Nu s-au înregistrat, până la 28 iunie 2020, cazuri de mortalitate la grupele de vârstă 0-9 şi 10-19 ani. Procentele de mortalitate corespunzătoare grupelor de vârstă 20-29 de ani (1%) şi 30-39 de ani (circa 2,5%) erau sub 5%, potrivit unltimelor statistici.
Puteți citi declarațiile medicului Sabrina Zurac aici. 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Cutremur produs sâmbătă seara în România

Un cutremur cu magnitudinea 2,9 s-a produs sâmbătă seara în România, la ora 20:20, anunță Institutul pentru Fizica Pământului.Seismul...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect