0.2 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Doar 26 de teste făcute în 24 de ore în Sibiu. Șapte din persoanele decedate au fost confirmate cu COVID-19 doar după ce au murit

Cele mai citite

Testarea persoanelor suspecte de infectare cu noul coronavirus este departe de a fi intrat pe un trend crescător în Sibiu. Deși avem două laboratoare, în ultimele 24 de ore au fost finalizate doar 26 de teste, în condițiile în care capacitatea se ridică la aproape 150 de teste zilnic.
Potrivit informațiilor oficiale, transmise de Spitalul Județean prin intermediul Prefecturii Sibiu, în acest moment aproape testele pe probele recoltate din Sibiu se prelucrează local, la cele două linii de biologie moleculară de tip RT-PCR, aflate la Spitalul Județean și Spitalul de Pediatrie. „Majoritatea testelor se fac în laboratoarele noastre, însă anumite probe (de exempolu cele necroptice) se analizează în alte centre.”, ne-a precizat Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului. Ieri, au fost finalizate 65 de teste, dar capacitatea labortatorului de la Spitalul Județean a urcat, cu ajutorul unui extractor automat, la 80 – 120 de teste. În același timp, linia de la Pediatrie poate prelucra până la 40 de teste pe zi.
Astăzi, cele 26 de teste au inclus și patru probe pozitive, astfel că numărul confirmărilor de coronavirus din Sibiu a urcat la 120. Din acestea, 11 persoane au murit, 10 în spital și una acasă. În total, până acum s-au făcut 654 de teste în Sibiu. Șapte din cele 11 persoane decedate au fost confirmate cu SARS-CoV-2 abia după ce au murit. Principala cauză este protocolul INSP, dar și lipsa de experiență a personalului din laboratoare.
Ministerul Sănătății a introdus pe 23 martie noi priorități în testarea pentru virusul COVID-19, așa cum au fost recomandate Centrul European de Control al Bolilor, din subordinea Comisiei Europene:

  • Persoane simptomatice cu istoric de călătorie internațională;
  • Contacți apropiați simptomatici ai cazurilor confirmate;
  • Personal medico-sanitar (inclusiv asimptomatic) contact apropiat cu caz confirmat;
  • Cazuri de SARI (infecții respiratorii acute) fără altă etiologie (negativi la test de gripă), din toate categoriile de vârstă și din toate spitalele;
  • Persoane instituționalizate simptomatice.

În același timp au fost stabilite și categoriile de persoane care NU fac obiectul testării:
– Contacți asimptomatici ai cazurilor confirmate, alții decât personal medico-sanitar. Li se recomandă auto-izolare la domiciliu 14 zile de la ultimul contact. Dacă în decurs de 14 zile de la ultimul contact apare simptomatologia, se testează.
– Persoane asimptomatice cu istoric de călătorie internationala. Aceștia sunt introduși în carantină sau autoizolare la domiciliu 14 zile de la data intrarii in România. La apariția simptomatologiei în decurs de 14 zile de la data intrării în România, se testează.
În prezent, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din Sibiu monitorizează un număr de 513 persoane izolate și un număr de 353 persoane aflate în carantină.
Amenzi
În cursul zilei de 14 aprilie, au fost aplicate 59 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare de 99.000 lei. În perioada de referință, 3 persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 260 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de izolare, nefiind identificate persoane care să nu respecte măsura izolării.
În urma desfășurării misiunilor independente, jandarmii au aplicat 5 avertismente scrise și 4 amenzi în valoare de 6500 lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect