-0.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Două spitale cu pacienți COVID, din județul Sibiu, nu pot folosi secțiile ATI, din lipsă de personal

Cele mai citite

Pacienţii din judeţul Sibiu, infectați cu noul coronavirus, ar mai putea avea la dispoziție patru paturi în plus de Terapie Intensivă, în două spitale publice, Spitalul General C.F. şi Spitalul Orăşenesc Agnita, dacă aici ar exista personal specializat pentru ATI, au precizat marţi, pentru AGERPRES, managerii celor două unităţi spitaliceşti.

În Spitalul General C.F. din Sibiu sunt internaţi doar pacienţi cu COVID-19. Aici este un salon cu două paturi de ATI, staţie nouă de oxigen importată din Italia, dar nu există niciun medic sau asistentă medicală de Terapie Intensivă. În cele două paturi din salonul pe care scrie ATI, sunt spitalizaţi pacienţi cu COVID-19, care beneficiază de tratament şi ventilaţie non-invazivă high flow.
Întrebat de corespondentul AGERPRES dacă poate asigura tratament de terapie intensivă în salonul cu cele două paturi ATI, pentru pacienţii COVID-19, directorul Spitalului General C.F., Horaţiu Cojocaru a răspuns: „Nu, decât în măsura în care există personal pe ATI, specializat pe Terapie Intensivă”.
Aceeaşi situaţie este şi în oraşul Agnita, unde există spital cu 42 de paturi, din care 2 sunt de ATI, însă nu se face Terapie Intensivă, din lipsă de personal specializat. La Agnita există un singur medic care ar putea avea grijă de pacienţii COVID-19, care este bolnav. Pentru a asigura tratamentul şi supravegherea pacienţilor cu COVID-19, spitalizaţi la Agnita, fac naveta zilnic trei medici din două spitale din municipiul Sibiu, doi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi unul de la Spitalul de Pneumoftizologie. „Să vorbim de Terapie Intensivă, nu pot să asigur, chiar dacă ele (paturile n.r.) sunt acolo. Avem un ventilator. (…) Nu este o Terapie Intensivă cu caracter permanent”, a explicat directorul Spitalului Orăşenesc Agnita, Nicolae Prişcă.
Potrivit directorului spitalului din Agnita, aici există o staţie de oxigen, dar care nu face faţă cererii de oxigen pentru pacienţii COVID-19, aşa că se suplimentează cantitatea de oxigen cu tuburi de oxigen.
În judeţul Sibiu sunt ocupate toate cele 24 de paturi ATI pentru pacienţii adulţi cu COVID-19.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect