0.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Dr. Adrian Marinescu, directorul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș: „Valul cinci ar putea fi ultimul”

Cele mai citite

Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, unul dintre cei care au prognozat corect momentul și amploarea valului cinci al pandemiei, a declarat că anul acesta am putea scăpa de pandemie, iar valul cinci să fie ultimul. El crede că Omicron ar putea fi șansa noastră de a scăpa de virus.

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”  din Capitală, spitalul în care a fost tratat primul caz de COVID-19 din România, este de părere că tulpina Omicron a virusului SARS-COV2 să însemne sfârșitul pandemiei. El a declarat într-un interviu pentru Wowbiz
Directorul medical de la „Matei Balș” spune că este un lucru firesc ca virusurile să sufere mutații și la un moment dat să-și piardă din putere. „E pe de-o parte evoluția naturală pe care o are un microorganism în general. Dacă facem o comparație cu ce s-a întâmplat acum 100 de ani, e cumva ciclic, cum a fost cu gripa spaniolă, eu sper ca peste 100 de ani să nu mai avem așa ceva. E un ciclu natural, e clar că după un interval de timp, acel virus suferă mutații, lucrurile se schimbă și pierde din virulență, pierde din patogenitate, ceea ce se întâmplă cu Omicronul. Sigur, nu poți sa spui în momentul de față 100% că, la un anumit moment, lucrurile vor fi într-un anumit fel. Dar logica pe care o avem plecând de la datele științifice ne spun că Omicron ar putea să reprezinte exact ieșirea din pandemie”.
Adrian Marinescu a mai detaliat și modul în care se presupune că se va încheia pandemia. Astfel, scăderea numărului de cazuri va fi treptată, agresivitatea bolii va fi din ce în ce mai mică, iar spitalele nu vor mai fi supuse unei presiuni mari.
„Când spunem ca ieșim din pandemie nu înseamnă că lucrurile se vor întâmpla peste noapte, e clar ca trecerea către endemie înseamnă că, la un moment dat, vom avea mai puține infecții, dar mai important este că ele nu vor mai avea un impact semnificativ în rândul populației. Adică nu vor presupune spitalizări în număr mare, complicațiile legate de terapie intensiva si atunci pacienții care nu au COVID vor putea fi tratati bine si viața noastră se va desfășura într-un echilibru”, a mai explicat doctorul Marinescu.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect