-0.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Dr. Cristian Apetrei, profesor în SUA: „Valul patru este un val al nevaccinaților”. INSP a publicat date care argumentează această afirmație

Cele mai citite

Cele mai recente date publicate de Institutul Național de Sănătate Publică arată că ponderea persoanelor vaccinate în rândul celor infectați cu SAR-COV-2, dar mai ales în rândul celor cu simptome severe, care necesită internare, este foarte mică. Specialiștii au ajuns la un consens privind efectele vizibile ale vaccinării în privința reducerii până aproape de zero a efectelor îmbolnăvirii cu COVID.

Potrivit INSP, în intervalul 27 decembrie 2020 – 31 august 2021 (de la data începerii vaccinării), doar 16.07% din totalul persoanelor testate au fost persoane vaccinate. În ccontextul algoritmului de vaccinare, asta înseamnă că 84% dintre cei vaccinați nu au avut simptome și nu au fost nevoiți să meargă la medic cu suspiciune de COVID. Cele mai multe dintre testele făcute celor vaccinați în acest interval au fost teste voluntare, generate de nevoia de deplasare. Mai departe: din rândul vaccinaților care au fost testați, doar 5.27% au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2.
Cifre concrete, despre vaccinați, de la INSP, pentru perioada 27 decembrie 2020 – 31 august 2021:
– un număr de 24.094 persoane (0.46% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin. 67.83% dintre acestea au fost vaccinate cu Pfizer, 6.24% au fost vaccinate cu Moderna, 24.59% au fost vaccinate cu Astra Zeneca și 1.34% au fost vaccinate cu Johnson&Johnson.
– la un număr de 499 persoane (2.07% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin) a survenit decesul. Dintre acestea, 408 (81.76%) erau vaccinate cu Pfizer, 52 (10.42%) cu Moderna, 38 (7.61%) cu Astra Zeneca și 1 (0.20%) cu Johnson&Johnson. (n.r. aceste date sunt proporționale, în mare măsură, cu proporția vaccinurilor alese de oameni).
– Până la 31 iulie 2021, un număr de 8.042 persoane (0.18% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze (doar o doză cu Johnson&Johnson) de vaccin. 88.20% dintre acestea au fost vaccinate cu Pfizer, 4% au fost vaccinate cu Moderna și 7.80% cu Astra Zeneca.
– la un număr de 133 persoane (1.65% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin) a survenit decesul. Dintre acestea, 125 (93.98%) erau vaccinate cu Pfizer, 6 (4.52%) cu Moderna, iar 2 (1.50%) cu Astra Zeneca. (n.r. de asemenea, datele sunt proporționale cu ponderea vaccinurilor în rândul populației).
Niciunul din decese nu a fost din cauza vaccinării.
În luna august 2021: 9.14% din totalul persoanelor confirmate cu infecție SARS-CoV-2 după vaccinare în perioada 27 decembrie 2020 – 31 august 2021, au fost raportate în luna august 2021.
Raport complet INSP:
Ce spun medicii?
Doctorul Cristian Apetrei, profesor român în Departamentul de Microbiologie și Genetică Moleculară, membru în Centrul pentru Cercetarea Vaccinului și în Programul Postuniversitar în Microbiologie și Imunologie (PMI) de la Universitatea din Pittsburgh, SUA, a încercat să explice cum funcționează vaccinurile asupra sistemului imunitar al organismului și de ce acest val al pandemiei poate fi numit unul „al nevaccinaților”.
Explicațiile doctorului Apetrei sunt destul de complexe pentru cei care nu au studii medicale sau de biologie, dar ele se referă la mecanismul prin care corpul nostru începe să producă diferite celule care generează anticorpi.
„Răspunsurile în anticorpi sunt net superioare dacă vaccinul este administrat unor persoane care au trecut în prealabil prin boală (convalescents). Este important de avut asta în vedere pentru că respectivii cetățeni au primit de fapt un prime și doua boost-uri (cam ce se urmarește cu mult hulita doză trei)”, ne spune medicul american de origine română. El mai susține, bazându-se pe cel mai recent studiu, că memoria sistemului imunitar se păstrează în timp, chiar dacă titrurile de anticorpi scad. Asta înseamnă că la un nou contact cu virusul corpul știe exact ce trebuie să facă și produce un răspuns aproape instantaneu. Un alt detaliu este cel referitor la buna funcționare a răspunsului imun indiferent de varianta virusului, ceea ce face ca în fața variantei Delta vaccinații să se comporte foarte bine.
„Dacă vreți să înțelegeți mai bine concluziile studiului, uitați-vă în jur: valul 4 este unul al nevaccinaților. Ca medic sunt complet bulversat de aceste pierderi inutile de vieți omenești. Din tinerețe, de pe vremea lecturilor din Camus, credeam că înfrângerea medicilor este din cauza incapacității noastre de a trata îmbolnăviri. Acum, asistăm neputincioși la o înfrângere generalizată produsă de inconștiență, lipsă de educație, și o încăpățânare letală”, mai scrie mediul Apetrei.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect