7.9 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Dr. Florina Palcu, medic specialist dermatolog, noul membru al echipei Aria Clinic

Cele mai citite

Începând din această lună, dr. Florina Palcu, medic specialist dermatolog face parte din echipa Aria Clinic. Dr. Florina Palcu a absolvit Facultatea de Medicină Victor Papilian, în cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, iar perioada de rezidențiat a fost urmată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, specializarea Dermatovenerologie.
Odată cu venirea în Aria Clinic, aceasta se alătură doctorului Bogdan Moscu în asigurarea unor servicii complete de dermatologie: diagnosticul și tratamentul bolilor pielii și anexelor cutante, tratament și consiliere boli cu transmitere sexuală, electrocauterizare, electroexcizie, recoltare biopsie cutanată, excizie chirurgicală a tumorilor cutanate benigne sau maligne, dermatoscopie simplă sau computerizată, tratamentul ulcerului venos, proceduri dermatocosmetice, etc.
Sosirea primăverii este întotdeauna motiv de bucurie, fiind un anotimp în care totul e plin de viață și frumusețe. Pentru unele persoane însă, primele raze de soare pot crea reale neplăceri. Indivizii cu pielea sensibilă sau intolerantă reacționează ușor la schimbarea de temperatură și la vânt (prin uscarea tenului), iar expunerea mai intensă la ultraviolete, polenul și alergenii din aer determină înroșirea pielii și usturime.
Dintre cele mai frecvente afecțiuni cutanate ce apar în acest anotimp amintim: erupția polimorfă la lumină (se caracterizează prin erupție cutanată pruriginoasă ce apare după primele zile însorite de primăvară și afectează zonele descoperite – fața, decolteul), erupția juvenilă de primăvară (afectează electiv pavilioanele auriculare la băieții sau bărbații tineri fiind declanșată de combinația dintre soare și frig),  o serie de urticarii fizice – urticaria solară (afectează indivizii predispuși; erupția apare imediat după expunerea la soare și dispare rapid la umbră) – urticaria colinergică (declanșată de stimuli care cresc temperatura corpului – căldură, efort fizic etc).
Totodată, apariția primăverii agravează o serie de afecțiuni cutanate existente. Pacientul diagnosticat cu lupus trebuie să evite expunerea cotidiană la soare, în absența unei fotoprotecții corespunzătoare (vestimentară+produse antisolare „ecran” sau „filtre”). Temperaturile mai crescute și expunerea la soare exacerbează rozaceea prin vasodilatarea capilarelor. Și acneea se poate accentua primăvara deoarece, nu rareori, uităm să înlocuim cremele grase de îngrijire a tenului utilizate pe timpul iernii cu produse cu texturi lejere, fluide recomandate pe perioada sezonului cald. Nu trebuie să neglijăm faptul că o îngrijire adecvată a tenului se realizează printr-o curățare și hidratare specifică fiecărui anotimp.
În plus, este important de știut faptul că, începând cu luna martie este obligatorie folosirea cremelor de fotoprotecție (SPF50+) care trebuie aplicate cu aproximativ 30 minute înainte de a ieși din casă și reaplicare ulterioară la fiecare 2 ore petrecute în aer liber.
Dr. Florina Palcu este co-autor a numeroase articole și lucrări de specialitate susținute la Congrese Naționale și Internaționale. În Aria Clinic, aceasta va oferi consultații de specialitate în zilele de marți, miercuri și joi, în baza programărilor.
 
Sibiu, Șos. Alba-Iulia, nr. 100 (lângă Ambient), facebook/Aria Clinic, www.aria.com.ro
Program: Luni- Vineri 08:00- 20:00, Programări la tel: 0269227772 sau 0269227773

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Polițiștii au demarat acțiunea „Pirotehnic”. Anul trecut 5 sibieni au suferit răni grave din cauza utilizării petardelor

Poliţia Română a demarat la nivel național acţiunea „Pirotehnic”, fiind continuate, și în acest an, activitățile pentru prevenirea oricăror...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect