3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Este vremea alegerilor!

Cele mai citite

Unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți instructori sportivi din Sibiu, Victor Diaconescu, atrage atenția asupra faptului că mâncarea reprezintă 80%, iar activitatea sportivă 20% dintr-un stil de viață sănătos.

 
Ca să ne ispire, dar și să ne susțină în alegerea unui stil de viață minunat, împărtășește cu noi una dintre rețetele sale preferate.
Este determinat, ambițios, curajos, hotărât și disciplinat, iar cele mai gustoase mâncăruri și le gătește singur.
O alegere sănătoasă: stir-fry de vită cu sos teriyaki și ulei de cocos Pura.
 
Ingrediente:
120 g tăiței de hrișcă
1 linguriță ulei de cocos Pura Coconut Oil Blend
300-400 g carne slabă de vită sau spată de vită
400 g legume stir-fry sau legumele preferate pentru gătit în stil asiatic
½ linguriță semințe de susan
Sosul teriyaki:
3 ½ linguri tamari sau sos de soia cu conținut redus de sare
2 lingurițe miere
1 bucățică 3 cm ghimbir proaspăt răzuit
1 cățel usturoi zdrobit sau tocat fin
2 linguri mirin sau sake (opțional)
Mod de preparare:

  1. Faceți mai întâi sosul teriyaki. Introduceți toate ingredientele într-o cratiță mică și puneți la foc, la temperatură medie-ridicată. Când începe să fiarbă, dați focul mai mic și lăsați să fiarbă înăbușit până când se îngroașă. Trageți cratița deoparte.
  2. Puneți tăițeii într-o oală cu apă clocotită și fierbeți timp de aproximativ 6 minute – vedeți instrucțiunile de pe ambalaj.
  3. Între timp, puneți amestecul de ulei de cocos într-un wok încins și adăugați carnea de vită marinată. Prăjiți la foc iute amestecând continuu, timp de aproximativ 2 minute, având grijă să nu o ardeți, apoi scoateți carnea și lăsați-o deoparte.
  4. Adăugați legumele în aceeași tigaie și prăjiți la foc iute amestecând continuu, timp de aproximativ 5 minute; puteți adăuga o lingură de apă pentru ca legumele să se pătrundă mai bine.
  5. Puneți tăițeii peste legume, amestecați, apoi adăugați carnea de vită și turnați sosul, amestecând din nou.
  6. Montați preparatul pe farfurie.

Sper să vă placă această rețetă.
 
Uleiul de cocos Pura este un amestec versatil de ulei de nucă de cocos, ulei de floarea soarelui cu conținut ridicat de acid oleic și ulei de rapiță, putând fi folosit zilnic pentru preparate la cuptor, pentru prăjit și pentru stropirea și glazurarea cărnii.
Combinația acestor 3 tipuri de ulei permite:

  • Gătitul la temperaturi mai ridicate, în condiții de siguranță
  • Un aport mai mic de grăsimi saturate comparativ cu uleiul obișnuit de cocos
  • Un consum mai ridicat de grăsimi mono-nesaturate, care ajută organismul să mențină un nivel normal al colesterolului din sânge
  • Furnizarea acizilor grași omega 3, esențiali organismului și prezenți în uleiul de rapiță
  • Prepararea oricărui fel de mâncare datorită versatilității acestui ulei fără aromă de nucă de cocos

Deși uleiul de cocos are numeroase beneficii și este plin de grăsimi bune, se recomandă folosirea cu atenție, fiind, totuși, grăsime. Uleiul este disponibil și în varianta cu pulverizator, un mod perfect de a controla cantitățile folosite la gătit.
 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Călin Georgescu: Nu sunt extremist, nu sunt fascist, sunt un român care își iubește țara

Candidatul independent Călin Georgescu a afirmat, luni, că nu este extremist, aşa cum este "acuzat", ci este doar "un...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect